Roermond

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Roermond
Adres: Heilige Geeststraat 14 6041 GB ROERMOND
Vraagprijs: € 290.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1885
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 269 m2
Oppervlakte perceel: 114 m2

Aan een van de mooiste promenades van Roermond bevindt zich dit gemeentelijk monument dat naast een grote atelier-/winkelruimte tevens beschikt over sfeervolle woonruimten op de drie bovenliggende verdiepingen. Het object is voorzien van thermopane beglazing en tien zonnepanelen. De ligging in hartje stad behoeft feitelijk geen verder betoog: alle voorzieningen liggen letterlijk op loopafstand. De Heilige Geeststraat is met name het domein voor het kunstzinnig deel van de Roermondse ondernemers.
Het oorspronkelijke bouwjaar is 1885, de inhoud bedraagt circa 1.365 m3 en de perceelsoppervlakte meet 114 m2.

Hal en twee kamers
Via entree (4,5 m2) met keramische tegelvloer (wit) toegang tot de hal (7,5 m2) met meterkast en aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen. Aan het einde van de gang bevinden zich twee kamers (8,7 m2 en 6,8 m2), respectievelijk in gebruik als kantoorruimte en als hobbykamer. Deze laatste geeft inpandig toegang tot de naastgelegen atelierruimte.

Atelier met pantry en sanitaire groep
Nagenoeg de gehele benedenverdieping betreft een grote atelierruimte (46,6 m2) met een eigen en centraal gepositioneerde entree temidden van twee brede vitrines.
De plankenvloeren van het atelier zijn witgelakt en het voorste gedeelte beschikt over een authentiek, geornamenteerd stucplafond. Het achterste deel heeft een systeemplafond met inbouwhalogeenspots en toegang tot een L-vormige pantry (12,1 m2) met keukenblok en een naastgelegen toiletruimte met wit sanitair en fonteintje.

KELDER
Drie kelderruimten
Het object heeft drie met elkaar verbonden kelderruimten (van 17,9 m2, 18,8 m2 en 15,2 m2). De vloeren bestaan uit een combinatie van authentieke keramische tegels en natuursteen. Thans zijn twee van deze ruimten grotendeels in gebruik als bibliotheek en beschikt een ervan over zes originele muurnissen.

EERSTE VERDIEPING
Woonkamer
Een witgelakte trap met tussenoverloop (4,2 m2) leidt naar de eerste verdieping waar zich op de overloop met parketvloer (2,1 m2) een toiletruimte met fonteintje bevindt.
Aan de voorzijde ligt de woonkamer (30,6 m2) die met vier raampartijen een magnifiek uitzicht heeft op de historische bebouwing in dit gedeelte van Roermond. De woonkamer heeft een parketvloer, origineel stucplafond en beschikt over een open haard.

Open keuken
De woonkamer staat in open verbinding met de keuken (11,5 m2) die een inrichting heeft in L-opstelling met boven- en onderkasten met blauwgelakte fronten. Het werkblad met tegelachterwand beschikt over een dubbele spoelbak en biedt plaats aan een 4-pits inbouwgaskookplaat. De naastgelegen eethoek is voorzien van een houten lambrisering.

Dakterras
Vanuit de bijkeuken leidt een kleine trap naar het lager gelegen zonne-/dakterras dat is afgewerkt met meerkleurige betontegels. Het terras ligt beschut en is erg zonnig.

Bijkeuken
In de bijkeuken (7,3 m2) zijn de witgoedaansluitingen ondergebracht; een vouwdeur biedt er toegang tot een bergkast.

TWEEDE VERDIEPING
De trap voert met tussenoverloop (3,9 m2) naar de tweede verdieping waar aan een overloop (9,4 m2) drie slaapkamers liggen. Twee (van 12,0 m2 en 9,0 m2) bevinden zich aan de voorzijde waarvan de grootste van beide beschikt over een dubbele muurkast en de ander grenst aan een naastgelegen, meerpersoons sauna. De derde slaapkamer (7,2 m2) ligt aan de achterzijde.

Badkamer
De badkamer (9,4 m2) heeft een witte keramische tegelvloer en witte wandtegels en een ligbad, douche en dubbele wastafel met brede spiegelachterwand als inrichting. Het plafond is uitgevoerd als systeemplafond. Het toilet bevindt zich op de overloop.

DERDE VERDIEPING
Onbetwist een verrassing van de beste orde: de geïsoleerde zolderverdieping is uitgevoerd als tweede living (41,5 m2) met een massief grenen vloer in brede delen en heeft aan zowel de voor- als achterzijde twee ruim bemeten Veluxdakvensters. In een hoek is een sanitaire groep gecreëerd met toilet en fonteintje; aan de andere zijde bevindt zich een bergruimte (1,6 m2) met de HR-combiketel (Intergas 2019).

Vliering met techniek zonnepanelen
Een metalen vlizotrap biedt vanuit de zolderkamer toegang tot een bergzolder (7,8 m2 aan stahoogte) met zicht op de houten kapconstructie. Hier bevindt zich tevens de techniek van de 10 zonnepanelen (SMA).

ALGEMEEN
– Historisch stadspand (gemeentelijk monument) aan de winkelpromenade;
– Atelier-/winkelruimte op de begane grond met separate toegang via de promenade;
– Dakterras met ligging op het zuiden;
– 10 zonnepanelen;
– Twee woonkamers en drie slaapkamers;
– Drie kelderruimten met authentieke tegelvloeren;
– Ideale ligging voor atelier/winkel/kantoor aan huis.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).