Hei- En Boeicop

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Hei- En Boeicop

SFEERVOL MONUMENTAAL VOORHUIS OP NAGENOEG 1000 m² GROND!
De voorgevel van dit RIJKSMONUMENT valt al direct op en is bijzonder en gedetailleerd uitgevoerd. Ook de stijl aan de binnenzijde van deze innemende woning zal als een warme deken om u heen vallen. Rond 1640 werd een grote WOONBOERDERIJ gebouwd. Medio 1908 en later in 1991 is het ingrijpend gerestaureerd, en ca. 10 jaar geleden gesplitst in het huidige voor- en achterhuis. De laatste jaren is het pand geheel aangepast aan deze tijd.

Het VOORHUIS wordt hierbij te koop aangeboden, tezamen met de prachtige, besloten siertuin, welke vooral achter en opzij van de woning ligt; met een 5-tal parkeerplaatsen evenwijdig aan de weg. De natuurtuin is mooi overzichtelijk en voorzien van een grote vijver met borders. Perfecte zonligging op de zonnige Zuid/Westzijde, met optimale privacy en rust!

Op een paar m² na, hoort er 1000 m² eigen grond bij de woning. Parkeren kan op eigen erf; er is ook voldoende ruimte voor de eventuele bouw van een garage. De inhoud meet ca. 880 m³ wat prachtig in evenwicht is met de ruimte buiten. Het netto woonoppervlak meet ca. 191 m².

De onverwacht speelse ruimtelijke indeling maakt het niet alleen een mooi klassiek, maar vooral ook een praktisch pand waar u met veel plezier in zult wonen. De rieten kap accentueert de romantische uitstraling. De afwerking binnen is licht, en eigentijds; de staat van onderhoud zeer goed !

Gunstige situering in de kern van het dorp, dat op slechts 5 km van Vianen ligt, 10 km van Leerdam en maar 20 km van Utrecht ! Het valt ook onder de provincie Utrecht. De ligging biedt enerzijds de rust van het platteland, en anderzijds een snelle verbinding met de steden Utrecht, ’s Hertogenbosch of Rotterdam via de goed bereikbare uitvalswegen A2 en A27.

Dit idyllische object is absoluut een nadere kennismaking meer dan waard!
Gaarne maken wij daarom, geheel vrijblijvend, een bezichtigingafspraak met u! U bent van harte welkom! Ook op zaterdag.

INDELING :
Hoofd-entree met gang, meterkast, provisiekelder en fraaie granitovloer; mooie, stijlvolle zijkamer /slaapkamer met originele bedstee en schouw; stijlvolle L-vormige living (ca. 43 m²) met eiken parketvloer, houtkachel en licht balken plafond; prachtige studeerkamer/eetkamer/slaapkamer of atelier met kast en openslaande deuren naar de tuin; moderne dichte keuken (2005) met inbouwapparatuur ( o.a. Boretti fornuis) en hardstenen blad; bijkeuken met antieke plavuizen, douche, toilet en aansluiting voor de wasmachine. Tevens een kast met daarin de HR cv combiketel (2011). Doorloop naar de inpandige berging /schuur met tevens flinke bergzolder.

1e VERDIEPING :
Overloop met eiken vloer; 2 ruime slaapkamers, waarvan 1 met origineel stukje “voetjesvloer”; deur naar de zolder (mogelijkheid voor extra kamer!) en grote inloopkast. Dakkapel. Moderne badkamer met ligbad, aparte douche, 2e toilet, wastafel en dakraam.

Aanvaarding : In overleg.

Adres: Hei- en Boeicopseweg 57 4126 RE HEI- EN BOEICOP
Vraagprijs: € 525.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1640
Ligging: in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 192 m2
Oppervlakte perceel: 991 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).