Hei- En Boeicop

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Hei- En Boeicop

Historische woonboerderij met rust en ruimte op uw eigen landgoed, en tegelijk middenin de gemoedelijke dorpskern. De grote schuur/loods en het eigen land maken dit object uitermate geschikt voor de hobbyist, ondernemer of paardenliefhebber.

De Hei- en Boeicopseweg is een rijk domein voor eeuwenoude boerderijen. Deze boerderij staat er sinds 1689. Via de in 2002 vernieuwde en versterkte brug passeert u het water en rijdt u via de oprit het erf op. De statige rietgedekte boerderij is tegenwoordig volledig in gebruik als royale woning met de mogelijkheid om wonen en/of kantoor of bedrijf aan huis te combineren. Achterop het erf zijn twee verrassend grote schuren aanwezig. Uitermate geschikt voor het uitoefenen van een (technisch) bedrijf of natuurlijk om voluit te gaan voor een ruimtevragende hobby. Die ruimte heeft u volop, want door de grote roldeur aan de zijkant van de garage rijdt een vrachtwagen of camper makkelijk naar binnen. Daarbij beschikt u over een natuurtuin die zich ver naar achteren uitstrekt met op meerdere plekken terrassen en een aangenaam zomer-/tuinhuis.

Wonen en werken op een authentieke plek
Via de zij-entree met boerendeur komt u in de hal en de bijkeuken met toegang tot het toilet en een doucheruimte. Op de begane grond biedt de voorste helft van de woning plaats aan de woonkamer met fraaie haard en glas-in-loodramen. Daarnaast een gecombineerde keuken en eetkamer. Eveneens met glas-in-loodraamwerk en met fraai tuinzicht. Hier ook de toegangsdeur naar de kelder. Naast de woonkamer is er ook nog een separate kantoorkamer. Het achterste deel van de boerderij is ingericht met een grote tuinkamer, geschikt als kantoor met eigen ingang achter. En een slaapkamer met daarnaast een royale badkamer. Ook de verdieping wordt ten volle benut met vier slaapkamers, in de lengte met elkaar verbonden via een overloop en hal.

Alle ruimte om te werken en te genieten
Duidelijk mag zijn dat dit een boerderij is met talrijke mogelijkheden om vrij en ruim wonen te combineren met hobby of werk aan huis. De prachtige stand van de boerderij nodigt als vanzelf uit om de robuuste brug te passeren. Over de oprit voorbij de boerderij ziet u direct de grote schuren, maar ook de riante kavel (maar liefst 14.570 m²) met daarin een tuin-/zomerhuis. Wat zeker verrast is de ligging met rust rondom en de dynamiek van de Randstad dichtbij. Op korte afstand van de A2 en de A27 en met Utrecht op slechts 20 km.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Adres: Hei- en Boeicopseweg 38 4126 RJ HEI- EN BOEICOP
Vraagprijs: € 795.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1689
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Oppervlakte: 199 m2
Oppervlakte perceel: 14570 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).