Ommen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Ommen

Resideren op het Rijksmonumentale landgoed „Hoeve Bargsigt"

In het lommerrijke en geaccidenteerde landschap van de Sallandse Heuvelrug met de meanderende rivieren de Vecht en de Regge wordt u aangeboden het historische landgoed „Hoeve Bargsigt". Een besloten en verscholen domein van ruim 7 hectare met een Rijksmonumentaal landhuis, gebouwd tegen een heuvel, met zicht op de Lemelerberg. De romantische naam Bargsigt verwijst dan ook naar het zicht op de berg. Het landgoed staat geregistreerd onder de Natuurschoonwet. Gecombineerd met de beschermde status van Rijksmonument heeft u veel fiscale voordelen op het gebied van o.a. vrijstelling overdrachtsbelasting, voordeel bij successie en aftrek van het onderhoud.
De kronkelende oprijlaan, geflankeerd door weelderige Rhododendrons, verraadt nog maar weinig van het statige huis dat verscholen in het struweel ligt. Een bijzonder huis, ontworpen in 1924 door de bekende architect T.A. Eschauzier, die ook tekende voor de uitbreiding in 1936. Destijds ontwikkelde Hoeve Bargsigt zich tot een cultureel en literair centrum waarbij schrijvers, filosofen, kunstenaars en romanciers hun gedachtenwereld vertolkten in woord, beeld en klank. Het hoge huis met haar weelderige rieten deken in deze lommerijke setting doet on- Nederlands aan en laat dan ook de zinnen prikkelen. Het huis is een prachtige compositie van stijl, historie en luxe en gecombineerd met deze rustige natuurplek is het te begrijpen dat men hier inspiratie vond.
De architect kwam voort uit de Delfse School, een architectuurstroming die zich kenmerkt door een fraaie ingetogenheid en waar steeds gezocht werd naar een juiste verhouding van massa, ruimte en lichtinval. En daar is men zeker in geslaagd! Het resultaat is een landhuis met een woonoppervlakte van 835 m2!. De grote raampartijen staan garant voor een heerlijk weids uitzicht en een perfecte lichtinval op deze open natuurplek. Met een dergelijk woonoppervlakte mag gerust gesproken worden over een royaal gezinshuis waarbij ruime leefvertrekken gecombineerd zijn met voldoende slaap- en badkamers.
Een ingrijpende restauratie in 1990 heeft bijgedragen aan het huidige hoogstaande comfort. Met respect voor de Rijksmonumentale uitstraling in combinatie met het geaccidenteerde glooiende NSW landgoed behoort Hoeve Bargsigt tot één van de parels van Noord-Oost-Nederland.

De indeling van het landhuis omvat twee vleugels: o.a. een royale hal met stijlvolle trappartij overlopend in bordes met koepel. Een gang naar de riante living op de zuidzijde met toegang tot een overdekt terras, een luxe woonkeuken met kookeiland en eethoek, vier ruime slaapkamers met elk een eigen badkamer.
In het souterrain o.a. een wijnkelder, een c.v. kelder en een waskelder.

Vanuit de hal met vide toegang tot de royale eetkamer. Tevens toegang tot de master bedroom met aangrenzend uitgebreid sanitair, walk in closet en een groot balkon. De smaakvolle zitkamer annex bibliotheek is sfeervol met de openhaard partij en heeft toegang tot beschut overdekt terras op de zuidzijde met berging voor tuinmeubilair. Toegang tot een ruime zolderberging met o.a. hobbyruimte en een kantoorruimte.

Naast het landhuis staat een groot bijgebouw ten dienste van de tuin en het parkeren van meerdere auto’s.

Het NSW landgoed bestaat uit gevarieerd bos, vijvers, wandelpaden en een tennisbaan met kunstgras. Rond het huis ligt een "Hidden Garden" naar ontwerp van Mien Ruys. In 1924 was dit een van de eerste tuinen van haar hand, in 1990 heeft zij de volledige tuin opnieuw ontworpen als één van haar laatste projecten.

Adres: Hammerweg 44
Vraagprijs: 2.150.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1924
Ligging: buiten bebouwde kom;in bosrijke omgeving;open ligging;vrij uitzicht
Oppervlakte: 835 m²
Oppervlakte perceel: 70390 m²


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).