Eibergen

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Eibergen

Overtuigend torent deze villa (1904) uit boven het straatbeeld van Eibergen. Indrukwekkend in al zijn pracht met ronduit schitterende detailleringen in de romantische Chalet stijl, een bouwstijl uit eind negentiende en begin twintigste eeuw. De villa is ruim gesitueerd en ligt tegelijk middenin het centrum van Eibergen met winkels om de hoek en klassieke woningen uit het rijke industriële verleden rondom. Via een dubbele oprit komt u bij de klassieke entree aan de zijgevel. Al snel wordt duidelijk dat de grootse uitstraling binnen wordt gecontinueerd met prachtig bewaarde kamers; met enorm veel leefruimte, zich uitstrekkend over drie volledige verdiepingen.

Een villa uit duizenden
De entree met dubbele deuren komt uit in een portaal met directe toegang tot een werkkamer of praktijkruimte. Dat maakt deze villa tevens zeer geschikt voor kantoor of praktijk aan huis. De andere deur vanuit het portaal geeft toegang tot het woongedeelte. Over de volle lengte van het huis strekken zich de voorkamer en de achterkamer uit; sfeervol dankzij fraaie vloeren, prachtig sierstucwerk, een open haard en schitterende glas-in-lood deuren in art deco stijl. De doorzichten spreken tot de verbeelding mede door de vijfhoekige erker aan de voorzijde en de glazen serre, met tuinzicht, aan de achterzijde. Ook op de begane grond, een grote en gezellige woonkeuken met AGA fornuis. Via het trappenhuis of met de lift bereikt u de eerste verdieping. Hier twee slaapkamers, badkamer én een compleet appartement, met balkon, keuken en badkamer. De tweede verdieping, toegankelijk via het trappenhuis, biedt fraaie hoge en open ruimtes met gebinten in het zicht en ingericht met meerdere slaapkamers en een badkamer.

Fraaie tuin rondom
Op stand wonen gaat in dit aanbod samen met alle ruimte en vergaande privacy. Dit dankzij de kavel van 1.415 m2 rondom de woning, met een duidelijk accent op de diepe achtertuin. De tuin is goed onderhouden, biedt een combinatie van terrassen, borders, gazon en een brede diversiteit aan heesters, bomen en planten. Eibergen, nabij de Duitse grens, biedt prima voorzieningen. Grotere plaatsen als Enschede en Winterswijk liggen op respectievelijk 23 en 19 km.

Adres: Grotestraat 81 7151 BB EIBERGEN
Vraagprijs: € 895.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1904
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 385 m2
Oppervlakte perceel: 1415 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).