Venlo

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Venlo
Adres: Grote Kerkstraat 19a 5911 CG VENLO
Huurprijs: € 1.175
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in het centrum van Venlo
Oppervlakte: 150 m2

Achter deze fenomenale 16e eeuwse gevel in het voormalige dubbele woonhuis Huis Schreurs komt een royale vijfkamer-bovenwoning (circa 150 m²) beschikbaar. Het huis werd gebouwd in 1588 en ligt midden in de stad. Ondanks latere wijzigingen, behoort Huis Schreurs zonder meer tot de best bewaarde 16de-eeuwse woonhuizen van ons land. Het heeft een prachtige bakstenen gevel met kruiskozijnen, geprofileerde boognissen, gebeeldhouwde details en een groot wapenschild van de opdrachtgevers van de bouw.

Indeling
De gevel bevat twee deuren. De rechter deur geeft toegang tot de centrale toegangshal.

Begane grond:
Via de gemeenschappelijke hal en een bijzondere tussendeur met bewerkt glas leidt de trapopgang naar de twee appartementen op de verdiepingen.

Eerste verdieping:
Via de hal komt u naar links in de riante woonkamer met open (te renoveren) keuken (circa 43 m²) en naar rechts langs het interne trappenhuis in de ruime slaapkamer (circa 19 m²).

Via het interne trappenhuis gaat een trap naar de begane grond en via een gang komt u op de betegelde binnenplaats (circa 27 m²).

Tweede verdieping:
Op deze verdieping bevinden zich drie ruim bemeten slaapkamers (circa 19,5 m², 13 m² en 15 m²) en een royale badkamer (circa 9,5 m²) voorzien van een ligbad, een wastafel, een tweede toilet en de aansluiting voor de wasmachine.

Derde verdieping:
Twee ‘zolderkamers’ (samen circa 52 m²) onder de kap met balkenconstructie in het zicht. Deze ruimten zijn niet geïsoleerd dus alleen geschikt als berging.

Bijzonderheden:
In 2020 kan het geplande buitenschilderwerk wellicht enige overlast veroorzaken. Vanwege de vele trappen is deze bovenwoning niet geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Maximaal twee werkende woningdelers zijn toegestaan. In dit huis zijn huisdieren niet toegestaan.

Locatie:
Gelegen aan een van de hoofdstraten in het centrum van Venlo met de Maaskade, cultuur, horeca, winkels en uitgaansgelegenheden op loopafstand. Het treinstation is gelegen op 650 meter afstand. Betaald parkeren via vergunningstelsel.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).