Udenhout

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Udenhout
Adres: Groenstraat 28 5071 EC UDENHOUT
Vraagprijs: € 825.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1928
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 258 m2
Oppervlakte perceel: 1016 m2

RIJKSMONUMENTALE VILLA WILGEWINDE
Villa Wilgewinde is een fantastisch landhuis die geheel terecht in 2001 als Rijksmonument is bestempeld. De Bossche architect van Halteren heeft de alom bekende Amsterdamse Schoolstijl vertaald in een strakke, regionale variant die kan worden beschouwd als één van de mooiste woningen in Udenhout. Niet alleen aan de buitenzijde zijn vele karakteristieke elementen behouden; ook binnen zie je vele elementen welke zorgen voor een zeer bijzondere ambiance. Met vijf slaapkamers, een mooie kantoorruimte, karakteristieke keuken met grote bijkeuken en twee woonkamers is dit een geweldig familiehuis waar je overal de rijke historie voelt.

Dit magnifieke landhuis staat aan de statige Groenstraat op een centrale plek in Udenhout. Wonen in Udenhout heeft veel voordelen; dichtbij Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, Tilburg en ’s-Hertogenbosch en het dorp heeft prima voorzieningen voor jong en oud. Op een paar minuten lopen zijn een supermarkt, diverse winkels en leuke restaurants om te ontdekken. Via de N65 zijn de snelwegen A2, A58 en de A65 te bereiken; tegelijk ervaar je in Udenhout een aangename rust.

Wie Villa Wilgewinde bezichtigt ervaart nog volop de sfeer van de jaren dertig. Prachtige mozaïekvloeren, marmeren schouwen, glas-in-lood ramen, zorgvuldig gerestaureerde en-suite deuren, robuuste paneeldeuren en wandbetegeling zijn van een ongekende schoonheid. Zelfs het geometrisch hekwerk aan de buitenzijde is ontworpen door de architect; op alle fronten overweldigend mooi.

INDELING
BEGANE GROND
Open het stijlvolle, donkergroene hekwerk en loop naar de overdekte entree van het landhuis. Boven het raam links van de entree pronkt trots de naam Wilgewinde. Achter de voordeur is een portaal die toegang geeft tot de kantoorruimte en de ontvangsthal. De prachtige mozaïekvloer, de originele wandtegels en de paneeldeuren zorgen voor een fantastische uitstraling. Achter de stijlvolle trap is een tweede hal voorzien van een wastafel en de toegang tot de toiletruimte.
Rechts in de hal gaan we naar de woonkamer en-suite; een leefruimte die een aantal jaren geleden een transformatie heeft ondergaan. Aan de voorzijde is de fraaie zitkamer met een kachel bij de marmeren schouw en aan de achterzijde is de eetkamer met openslaande deuren naar de tuin en een identieke schouw, de vloer is voorzien van een houten visgraat vloer. De architraven op de muren, de ornamenten op het plafond en het kleurige glas-in-lood trekken maken de sfeer meer dan compleet.
Aan de andere zijde van het landhuis is een tweede leefruimte met een halfronde erker aan de voorzijde. Deze ruimte is voor vele doeleinden geschikt, van entertainmentruimte tot kantoor-/praktijkruimte.
Het Falcon fornuis neemt een prominente plaats in de keuken in. Meerdere ovens en krachtige gaspitten zullen de kookliefhebber in vervoering brengen. Verder heeft de keuken de sfeer van weleer met meerdere originele inbouwkasten, een granito werkblad en een terrazzovloer. Vanuit de keuken is de wijn-/provisiekelder te bereiken. De naastgelegen bijkeuken is de plek voor de benodigde apparatuur waaronder een koelkast, vriezer en een vaatwasser.

EERSTE VERDIEPING
Kijk omhoog in de vide terwijl je naar de eerste verdieping loopt; hier zie je de pracht en praal van het landhuis in vol ornaat. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, de badkamer en een apart toilet.
De badkamer heeft ramen aan twee zijden en is ingedeeld met een dubbele wastafel, ligbad en een aparte douche. Via de deur in de badkamer heb je toegang tot het dakterras. Alle slaapkamers hebben grote ramen met roedeverdeling en een prachtig uitzicht op de tuin en de groene woonomgeving. De twee grootste slaapkamers zijn voorzien van dubbele inbouwkasten en de derde kamer grenst aan het dakterras.

TWEEDE VERDIEPING
Via de bordestrap vervolgen wij onze weg naar de tweede verdieping. Hier zijn een overloop, een ruime zolder en twee sfeervolle slaapkamers met een dakkapel en een wastafel. Op de zolder is de toegang tot de vliering in de nok van het landhuis. Het is mogelijk om de zolder te verbouwen tot een extra slaapkamer, gecombineerd met een tweede badkamer.

EXTERIEUR
Villa Wilgewinde staat op een prachtig perceel en heeft een uitstekend onderhouden tuin die veel privacy biedt. De achtertuin is op het zuidoosten gesitueerd en meer dan 35 meter diep. Meerdere terrassen, een gazon, rijkelijk beplante borders, groenblijvende hagen en karakteristieke bomen zorgen voor een buitenruimte waar het goed toeven is. Er is parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig en achterin de tuin staat een houten bijgebouw voor tuingereedschap. Loop rond in de tuin, kijk en geniet van deze fantastische plek.

ER IS EEN INRITVERGUNNING AANWEZIG VOOR MOGELIJKHEID MEERDERE PARKEERPLAATSEN OF GARAGE OP EIGEN GROND TE REALISEREN. OOK DE MOGELIJKHEID OM EEN OVERDEKT TERRAS MET BUITENZWEMBAD/ZWEMVIJVER TE CREËREN.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).