Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Zutphen

“De Koning van Zweden”

Op prominente locatie gelegen, goed onderhouden Rijksmonument in het centrum van de gezellige Hanzestad Zutphen. Op de begane grond en tussenverdieping kunt u winkel, kantoor, atelier of ondersteunende horeca vestigen. Op de bovengelegen verdiepingen is het woonhuis met dakterras.
Bestemming is “gemengd”, wat wil zeggen een combinatie van wonen en werken.

Dit fraaie pand wordt voor het eerst genoemd in 1392 als een “in aanbouw zijnde stenen huis”. De huidige eigenaren hebben het in 2015/2018 grondig verbouwd en gemaakt tot een fijn en comfortabel woon/winkel pand met werkplaats.

Indeling bedrijfsruimte: fraaie pui met eigen entree naar de winkel met hoog plafond, originele balken, muur nissen en oude kloostermoppen. Deur naar de tussenruimte met trap naar de tussenverdieping en aan de achterzijde een werkplaats met 2 lichtkoepels, toilet en entree naar de gewelfde kelder. De begane grond is 94 m². Vanuit de winkel is de tussenverdieping bereikbaar, deze is 43 m². De begane grond en de tussenverdieping zijn zeer geschikt voor een winkel, galerie, atelier, werkplaats, cursusruimte of een combinatie hiervan met eventueel ondersteunende horeca.

Indeling woonhuis: eigen entree met trap naar de verdieping. Onder de trap een berging en een deur naar de winkel en halverwege de trap een deur naar de tussenverdieping.
1e Verdieping: overloop, kast, lichte, zonnige en ruime zitkamer met geïsoleerde vloer met daaroverheen lamel parket met eiken toplaag, hoge ramen, hoog plafond en prachtig uitzicht over de markt. Een fijne ruimte om te zijn. Gezellige landelijke keuken met schouw, 4 pits fornuis, oven, afwasmachine en een Quooker. Vanuit de keuken is het dakterras bereikbaar. Het dakterras is 13 m². Op deze verdieping is de 1e badkamer met ligbad, douche, toilet, wastafel en aansluiting voor de wasmachine aanwezig.

2e Verdieping: overloop, 2 ruime en lichte slaapkamers met prachtige monumentale vensterbanken en een 2e (nieuwe) badkamer met inloopdouche, toilet en dubbel wastafelmeubel, tevens een praktische berging/inloopkast. Ook deze verdieping heeft hoge plafonds, originele balken en een prachtige lichtinval.

3e Verdieping: grote overloop met wastafel, toilet en c.v. ketel, 2 ruime zolderkamers (ruimte voor 3e kamer) waarvan u vanuit de dakkapellen het pittoreske dakenlandschap van deze eeuwen oude stad kunt bewonderen.

Kaveloppervlak: 108 m²
Woonoppervlak: 290 m²
Inhoud: 1.186 m³

De Groenmarkt, Marspoortstraat en de IJsselkade zijn recent nieuw ingericht, waardoor er vanuit de IJsselkade een prachtige corridor is ontstaan naar het centrum. Zeer geschikte locatie voor het combineren van wonen en werken in 1 pand.

Adres: Groenmarkt 13 7201 HW ZUTPHEN
Vraagprijs: € 495.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1600
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 290 m2
Oppervlakte perceel: 108 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).