Leerdam

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Leerdam
Adres: Groen van Prinstererstraat 17 4142 AH LEERDAM
Vraagprijs: € 275.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1906-1930
Ligging: in woonwijk
Oppervlakte: 124 m2
Oppervlakte perceel: 242 m2

Winkel-/woonruimte te midden van een woonwijk in Leerdam. Voor diverse doeleinden geschikt!
Op een hoek in een woonwijk in Leerdam bevindt zich dit karakteristieke jaren ’20 pand. Het pand is gunstig gesitueerd op een zichtlocatie op de hoek van de Groen van Prinstererstraat en de Duetzstraat. Het rechter gedeelte van het pand heeft jaren gediend als bakkerij (Groen van Prinstererstraat 17). Het linker gedeelte alsmede de verdieping is ingedeeld als woonhuis (Duetzstraat 33a).

Voor diverse doeleinden te gebruiken, onder andere als winkel al dan niet gecombineerd met een woning voor eigen gebruik, dan wel verhuur. Het object heeft op dit moment 2 huisnummers, te weten Groen van Prinstererstraat 17 en Duetzstraat 33a. Tevens bestaat de mogelijkheid om meerdere wooneenheden te creëren in het pand. Kom eens langs en ervaar de mogelijkheden!

Indeling winkelgedeelte:
Begane grond: winkelruimte van circa 39 m²; kleine opslag/werkruimte van circa 13 m2; hal met toilet en wasbak; werkruimte van circa 85 m2.

Eerste verdieping: te bereiken middels een vlizotrap; bergzolder met Cv-installatie.
Indeling woongedeelte:

Begane grond: entree; keuken; woonkamer; hal met trapopgang.
Eerste verdieping: overloop; 4 slaapkamers waarvan 3 voorzien van een dakkapel; badkamer voorzien van ligbad, wastafel en toilet.

Tweede verdieping: open zolder voorzien van 3 dakramen.
Van dit object is een meetrapport aanwezig.

Parkeervoorziening:
Er zijn voldoende parkeervoorzieningen in de directe omgeving (openbaar).

Aanvaarding:
In overleg, kan snel.

Bestemming:
Het object heeft de bestemming: ‘Wonen’. Daarnaast heeft het pand de functieaanduidingen ‘Bedrijf’ en ‘Detailhandel’. Het object is daardoor voor meerdere doeleinden te gebruiken. Voor meer informatie verwijzen wij naar www.ruimtelijkeplannen.nl of de Gemeente Vijfheerenlanden.

Ligging:
Leerdam, met circa 21.000 inwoners, ligt op de grens van Zuid-Holland en Gelderland in het gebied ‘Vijfheerenlanden’ aan het riviertje de Linge. Een afwisselend landschap van weilanden, boomgaarden, grienden en rietvelden. Leerdam is zeer centraal gelegen in het land, in directe omgeving treft u de A27, A2 en A15. Grote steden als Breda, Utrecht en Rotterdam zijn bereikbaar binnen 30 autominuten.

De stad heeft een rijke geschiedenis, welke terug te vinden is in goedbewaarde historische gebouwen, zoals de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden, de stadswallen aan de Zuidwal en het Oude Raadhuis. Met de vestiging van de eerste glasblazerij in 1765 werd een onuitwisbaar stempel op Leerdam gedrukt. Tot op heden staat Leerdam internationaal als Glasstad bekend.

Leerdam biedt een compleet pakket qua sport, zorg en onderwijs (basis- en voortgezet onderwijs). Het sfeervolle stadscentrum beschikt over uitstekende winkelvoorzieningen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).