Rotterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Rotterdam
Adres: Glazoenowlaan 3 3055 KD ROTTERDAM
Huurprijs: € 2.495
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in de wijk Hillegersberg in Rotterdam
Oppervlakte: 176 m2

Tijdelijke te huur: deze vrijstaande bungalow (vijf kamers) in vroege jaren zestig stijl met ruime tuin in Hillegersberg. Een buitenkans! De villa is 10 meter breed en 20 meter diep, en bestaat uit twee bouwlagen en vijf kamers. Het huis is grotendeels gelijkvloers met een lager gelegen zithoek, de zitkuil. Onder de hele woning bevindt zich een kelderverdieping met een extra slaapkamer en badkamer. Het huis werd ontworpen door architect Van Tijen voor de familie Van Raalte, de enige bewoners tot nu toe. De toepassing van veel glas, staal, natuursteen maken het een licht en origineel woonhuis.

Begane grond:
Via een ruime leistenen trap aan de voorgevel wordt de entree hal ( 4 m²) bereikt. Links is de toegang tot een kleine slaapkamer (15 m²). Vanuit de centrale hal (13 m²) worden de overige ruimtes bereikt. Links een toiletruimte (1,2 m²) en de originele keuken met bijkeuken (11,5 m²). De keuken heeft veel vaste kasten met doorkijk naar de eetkamer. Rechtdoor bevindt zich de woon/eetkamer (45 m²) met rondom uitzicht op de heerlijke tuin (725 m²) inclusief een overdekt terras (14,5 m²). Aan de rechterzijde van de centrale hal bevinden zich de hoofdslaapkamer (21 m²) met een enkele wastafel; de originele badkamer met tweede toilet, dubbele wastafel en ligbad (6,6 m²) en de derde slaapkamer (18 m²).

Buiten is links naast de entreetrap, een berging (7,5 m²). De ruimtes ademen de sfeer van de jaren zestig. Mooie details zoals gordijnrails die zijn opgenomen in de gevelpuien, dubbelglas en de doorzichten maken dit tot een bijzonder huis.

Kelderverdieping:
Via de trap in de centrale hal wordt de kelderverdieping bereikt. Hier zijn naast de cv ruimte (6 m²) een bergruimte (12 m²) en een logeer/werkruimte (15 m²) met een ingebouwde vaste kast en een tweede badkamer (met douche en wastafel) bereikbaar.

Bijzonderheden:
TIJDELIJK: Dit huis zal worden gerestaureerd en om die reden voor maximaal twee jaar tijdelijk als woning verhuurd. Er zijn nog geen interieurfoto’s beschikbaar. We verhuren de woning niet aan studenten of woningdelers. Kleinschalige bedrijvigheid aan huis is mogelijk. Ander commercieel gebruik of gebruik als B&B is niet toegestaan.

Locatie:
De wijk Hillegersberg is een groene oase in Rotterdam en per auto goed bereikbaar. Parkeren kan op eigen terrein. Er kan ook op straat vergunningsvrij worden geparkeerd.
Het pand is via de stations Centraal en Noord en tram 4 uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).