Baarn

TYPE

Monument

KAMERS

24

LOCATIE

Baarn
Adres: Gerrit van der Veenlaan 14 3743 DP BAARN
Vraagprijs: € 1.475.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1903
Ligging: in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 620 m2
Oppervlakte perceel: 2095 m2

Namens eigenaar Stichting Eemland Wonen heeft Van Berkum Makelaars opdracht gekregen om twee monumentale villa’s aan de Gerrit van der Veenlaan in Baarn te verkopen.
De villa’s, met huisnummers 12 en 14, zijn jarenlang gebruikt voor het huisvesten van studenten. Deze situatie is enige tijd geleden beëindigd en de panden staan momenteel leeg.
Ze zijn aangemerkt als gemeentelijke monumenten en dienen gerenoveerd te worden. De bestemming in het vigerende bestemmingsplan is ‘wonen’.

Omgeving
De villa’s liggen aan een bomenrijke laan in villawijk ‘Hoog Baarn’. Een geliefde wijk met voornamelijk vrijstaande villa’s op royale percelen die als hoofdbestemming ‘wonen’ hebben; in sommige gevallen betreft het monumentale kantoorvilla’s.
De ligging ten opzichte van het centrum, het NS-station en de bossen is zeer gunstig. Doordat de Gerrit van der Veenlaan aan de rand van de villawijk ligt, zijn ook de uitvalswegen naar de A1 en de A27 snel bereikbaar.

Meer informatie vind je op de website: www.gerritvanderveenlaan12-14. nl
BESCHRIJVING NUMMER 14

Dit herenhuis is gebouwd in Neorenaissance stijl en heeft decoratief metselwerk. Opvallend zijn de lichtgekleurde sluit- en aanzetstenen, de hoekblokken en de dwarsbanden. De portiek leidt naar een originele voordeur met sierhekwerk en biedt toegang tot de serre aan de voorzijde. Deze is in 1910 vergroot door architect en makelaar C. Sweris.

Aan de achterzijde van het pand is een grote, moderne aanbouw gerealiseerd. Waarschijnlijk heeft de tweede serre daarvoor moeten wijken.
De voortuin is zeer ruim en biedt een mooi zicht op de villa. De vroegere halfronde oprijlaan is weer terug te brengen in originele staat.

INDELING
Begane grond
Tien kamers, een doucheruimte en een keuken. Er zijn nog enkele originele elementen aanwezig, zoals grote marmeren vloerplaten, verdiepte vensterbanken, schuifluiken voor een buitendeur, een originele trappilaster en trapspijlen.

Eerste verdieping
Twee royale kamers aan de voorzijde, een met toegang tot een ruim balkon, vier kamers, een keuken, twee toiletten en twee doucheruimtes.

Tweede verdieping
Op deze verdieping zijn zes kamers gerealiseerd en een toilet.

Woonoppervlakte ca. 620 m2
Perceeloppervlakte 20 are en 95 ca.
WOZ-waarde: € 1.416.000,=


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).