Baarn

TYPE

Monument

KAMERS

15

LOCATIE

Baarn
Adres: Gerrit van der Veenlaan 12 3743 DP BAARN
Vraagprijs: € 1.400.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1903
Ligging: in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 537 m2
Oppervlakte perceel: 2288 m2

Namens eigenaar Stichting Eemland Wonen heeft Van Berkum Makelaars opdracht gekregen om twee monumentale villa’s aan de Gerrit van der Veenlaan in Baarn te verkopen.
De villa’s, met huisnummers 12 en 14, zijn jarenlang gebruikt voor het huisvesten van studenten. Deze situatie is enige tijd geleden beëindigd en de panden staan momenteel leeg.
Ze zijn aangemerkt als gemeentelijke monumenten en dienen geheel te worden gerenoveerd. De bestemming in het vigerende bestemmingsplan is ‘wonen’.

Omgeving
De villa’s liggen aan een bomenrijke laan in villawijk ‘Hoog Baarn’. Een geliefde wijk met voornamelijk vrijstaande villa’s op royale percelen die als hoofdbestemming ‘wonen’ hebben; in sommige gevallen betreft het monumentale kantoorvilla’s.
De ligging ten opzichte van het centrum, het NS-station en de bossen is zeer gunstig. Doordat de Gerrit van der Veenlaan aan de rand van de villawijk ligt, zijn ook de uitvalswegen naar de A1 en de A27 snel bereikbaar.

Meer informatie vind je op de website: www.gerritvanderveenlaan12-14. nl
Op verzoek is er inzage in de digitale kluis voor o.a. het bouwkundige rapport, asbestinventarisatie e.d. 

BESCHRIJVING NUMMER 12
Dit herenhuis heeft een symmetrische gevel met een opvallende entree. Het portiek wordt opgesierd door Ionische zuilen. Die markeren ook de entree van de serre. De balkons boven het portiek en de serre zijn voorzien van een smeedijzeren hekwerk.
In het interieur zijn met name op de begane grond nog veel verwijzingen naar de grandeur van vroeger terug te vinden, zoals de zware deuren met de fraai geprofileerde houten deurposten, lambrisering, glas-in-lood en bijzondere vloer- en wandtegels. Op de begane grond is de klassieke villa-indeling nog herkenbaar. Aan de achterzijde van het pand is een moderne aanbouw gerealiseerd.
De villa is omgeven door een romantische oude tuin. De ruime voortuin biedt een mogelijkheid voor het creëren van een halfronde oprijlaan met twee ingangen. Het originele rondbooghek is nog aanwezig.

INDELING
Begane grond
Entree via portiek, brede gang met originele marmeren vloer- en wandplaten, voorkamer links met houten lambrisering, rechts een voorkamer met oorspronkelijke houten kasten met glazen ruitjes en toegang tot de serre met uitloop naar de tuin.
Vervolgens twee kamers, waarvan een met toegang tot dezelfde serre als de rechter voorkamer, een doucheruimte en een apart, ruim toilet met originele tegels op de vloer en wanden. Aan het einde van de gang bevindt zich een buitendeur die uitkomt op een eenvoudig portiek aan de linkerzijde van het huis.
De royale keuken met berging heeft een hoog plafond en originele vloertegels met een patroon in zwart en blauw. Delen van de wand zijn bekleed met tegels en sierbanden. De keuken biedt toegang tot de uitbouw: een hal met toilet en twee kamers.
Verder een kelder met stahoogte en oude appelkasten en een kelder met buitendeur die uitkomt op de buitentrap onder het zijportiek – vermoedelijk was deze kelder ooit in gebruik als stookruimte en kolenopslag.

Eerste verdieping
De trap met originele trappilaster en spijlen komt uit op een bordes met een groot, halfrond glas-in-loodraam. Hier bevindt zich een doucheruimte.
Op de verdieping vijf kamers, waarvan drie grote, een keukenruimte, twee toiletten, een doucheruimte en een trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Grote ruimte verdeeld in vier kamers, toegang tot de brandtrap.

Woonoppervlakte ca. 537m2
Perceeloppervlakte 22 are en 88 ca.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).