Velp

TYPE

Monument

KAMERS

LOCATIE

Velp

De Generaal De Bonskazerne is een Rijksmonument net buiten de bebouwde kom van Grave. Het terrein omvat 13 historische kazernegebouwen in expressionistische stijl wat goed is voor ruim 20.000 m2 terreinoppervlak en 19.500 m2 vloeroppervlak. De gebouwen bieden een scala aan mogelijkheden: van legeringsgebouwen tot kantines, van stafgebouwen tot een beheerderswoning, en van een filmzaal tot een wachtershuisje. De kazerne biedt enorme potentie om historisch en toeristisch Grave op de kaart te zetten.

BOEi is op zoek naar één geïnteresseerde exploitant die ervaring heeft met (grootschalig) gecombineerde horeca en de genoemde gebouwen als één geheel huurt. Meerdere constructies in overleg bespreekbaar. De Bonskazerne biedt veel kansen, wat het tevens een uitdaging maakt om de potentie op een overzichtelijke manier te benutten. De Bonskazerne wordt op een recreatieve manier weer zoveel mogelijk gebruikt als kazerne. Zo ontstaat een karakteristiek centrum voor een evenement, beurs, congres, overnachting en de thuisbasis voor een uniek museum: het Munitiemuseum Generaal de Bons. Het meest passende en kansrijke thema van de “nieuwe” Bonskazerne is de militaire historie omdat dit inspeelt op de authenticiteit van het complex.

BOEi heeft haar volledige visie op de toekomstige exploitatiemogelijkheden uitgebreid in het Bidbook beschreven. Dit Bidbook presenteert de kansen die de Bonskazerne, de omgeving en de andere gebruikers op het kazerneterrein bieden voor toekomstige gebruikers. Download dit Bidbook door aan de rechterkant van deze advertentie de brochure aan te vragen. U ontvangt het Bidbook per email.

RUIMTELIJKE INDELING:
Op het terrein zijn 13 gebouwen gevestigd. Ieder gebouw heeft een letter. BOEI is op zoek naar een exploitant voor de gebouwen A, D1 (onder voorbehoud), D2, E1, E2, G en H. Het totale verhuurbaar oppervlak van bovengenoemde gebouwen bedraagt ca. 12.412 m2.
– Gebouw A werd vroeger gebruikt als kantinegebouw en filmzaal.
– Het grootste deel van het vooroorlogse kazerneterrein wordt ingenomen door de zes legeringsgebouwen: D1, D2, E1, E2, F en G. Elk gebouw bood destijds plaats aan 200 personen, verdeeld over tien kamers per gebouw.
– Gebouw H is het hoofdgebouw. In het gebouw zijn de grote eetzaal met keuken en het centrale ketelhuis ondergebracht.

MONUMENTALE WAARDE:
Voor wijzigingen aan een rijksmonument is altijd een vergunning vereist, om zo het karakter van het pand te waarborgen. BOEi heeft een restauratieplan gemaakt, dat goedgekeurd is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Aan de binnenzijde van de gebouwen mogen wel ingrepen worden gedaan, in samenspraak en met toestemming van de eigenaar (BOEi). Er kan in samenspraak met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en BOEi doorgaans meer met een monument dan gebruikers verwachten, mits een aanpassing goed onderbouwd wordt.

BESTEMMINGSPLAN:
Op de grond van het kazerneterrein rust de bestemming “gemengd”.
– cultuur en ontspanning;
– dienstverlening;
– horeca, categorie I en II
– leisure;
– maatschappelijke doeleinden

LIGGING EN BEREIKBAARHEID:
Het historische kazerneterrein ligt aan de rand van Grave aan de Maas, op 30 minuten rijden van de stad Nijmegen en van de Duitse grens.
De Bonskazerne ligt op een kruising van de snelwegen A50, A27, A15 en A77 (Duitsland). Per auto is Grave goed bereikbaar vanuit Nijmegen via de N324 (25 minuten). De dichtstbijzijnde NS-stations zijn Wijchen (8 km), Cuijk (10 km) en Ravenstein (10 km). Op ca. 50 meter van het kazerneterrein is een bushalte waar lijn 99 stopt.

HUURTERMIJN:
De overeenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van vijf jaar. De huurperiode kan in nader overleg telkens met vijf jaar worden verlengd. Meerdere constructies bespreekbaar.

INTERESSE?
Iedere onderneming die op basis van het Bidbook geïnteresseerd is in het huren en exploiteren van de gebouwen A, D2, E1, E2 en H kan zijn plannen toelichten door een bondig voorstel te sturen.

Adres: Generaal de Bonsweg 1 5363 ST Velp
Huurprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1938
Ligging: bedrijventerrein, in woonwijk
Oppervlakte: 3000 m2
Oppervlakte perceel: 0 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).