Velp

TYPE

Monument

KAMERS

Kantoorruimte

LOCATIE

Velp
Adres: Generaal de Bonsweg 1 5363 ST Velp
Huurprijs: € 60 m2 p/j
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1938
Ligging: landelijk gebied, overig
Oppervlakte: 5000 m2
Oppervlakte perceel: 0 m2

BOEi is op zoek naar ondernemers die een werkplek willen huren op de Bonskazerne te Grave. De Bonskazerne biedt als bedrijfsverzamelgebouw goede en betaalbare huisvesting met flexibel in te delen ruimten en eenvoudige mogelijkheden om uit te breiden of te krimpen. Ondernemers kunnen onderling profiteren van elkaar expertise/ netwerk en gebruik maken van gedeelde faciliteiten. Daarnaast biedt het terrein/gebouwen ruimte om zelf evenementen en bijeenkomsten te organiseren, bijvoorbeeld exposities, optredens, diners, markten en andere lokale bijeenkomsten. De locatie is goed bereikbaar met de auto en op het terrein zijn parkeervoorzieningen aanwezig.

RUIMTELIJKE INDELING:
De Generaal De Bonskazerne is een Rijksmonument net buiten de bebouwde kom van Grave. Het terrein omvat 13 historische kazernegebouwen in expressionistische stijl wat goed is voor ruim 20.000 m2 terreinoppervlak en 19.500 m2 vloeroppervlak. De gebouwen bieden een scala aan mogelijkheden: van legeringsgebouwen tot kantines, van stafgebouwen tot een beheerderswoning, en van een filmzaal tot een wachtershuisje.

BOEI is op zoek naar huurders voor de gebouwen A, B en C . Het totale verhuurbaar oppervlak van bovengenoemde gebouwen bedraagt ca. 5.000m2.

De gebouwen zijn in het geheel of per ruimte vanaf 50 m2 te huur. De huurprijs is vanaf €100,- per m2 per jaar inclusief €40,- per m2 per jaar servicekosten incl. o.a. duurzame warmte en elektra.

MONUMENTALE WAARDE:
Voor wijzigingen aan een rijksmonument is altijd een vergunning vereist, om zo het karakter van het pand te waarborgen. BOEi heeft een restauratieplan gemaakt, dat goedgekeurd is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Aan de binnenzijde van de gebouwen mogen wel ingrepen worden gedaan, in samenspraak en met toestemming van de eigenaar (BOEi). Er kan in samenspraak met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en BOEi doorgaans meer met een monument dan gebruikers verwachten, mits een aanpassing goed onderbouwd wordt.

BESTEMMINGSPLAN:
Op de grond van het kazerneterrein rust de bestemming “gemengd”;.
– cultuur en ontspanning;
– dienstverlening;
– horeca, categorie I en II
– leisure;
– maatschappelijke doeleinden

LIGGING EN BEREIKBAARHEID:
Het historische kazerneterrein ligt aan de rand van Grave aan de Maas, op 30 minuten rijden van de stad Nijmegen en van de Duitse grens. De Bonskazerne ligt op een kruising van de snelwegen A50, A27, A15 en A77 (Duitsland). Per auto is Grave goed bereikbaar vanuit Nijmegen via de N324 (25 minuten). De dichtstbijzijnde NS-stations zijn Wijchen (8 km), Cuijk (10 km) en Ravenstein (10 km). Op ca. 50 meter van het kazerneterrein is een bushalte waar lijn 99 stopt.

HUURTERMIJN:
BOEi hanteert flexibele huurperioden en opzegtermijnen. De overeenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van [nader te bepalen] en kan vervolgens in overleg worden verlengd. Er zijn meerdere constructies bespreekbaar.

INTERESSE? Bij interesse en/of behoefte aan nadere informatie kunt u contact opnemen via 0800-8068.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).