Dwingeloo

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Dwingeloo

Aan de rand van Dwingeloo gelegen prachtig MONUMENTAAL HERENHUIS (voormalige Havezathe Westrup, 17e eeuws) met VRIJSTAAND KANTOOR (175 m²), garage, carport en een stijlvol stenen tuinhuis op 7.205 m² grond. Dit unieke object bevat nog vele authentieke kenmerken en heeft daardoor bijzonder veel sfeer.

Indeling hoofdgebouw: entree met indrukwekkende gang en prachtige tegelvloer, gasten toilet, royale woonkamer met schouw, bewerkt plafond en een (half open) opkamer, woonkeuken met granito aanrechtblad en inbouwapparatuur, kelder en een sfeervolle eetkamer met eveneens een schouw.
1e verd.: speelse overloop, 4 royale slaapkamers voorzien van kastenwanden en binnenluiken, badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel, balkon, inloopkast en een tweede badkamer voorzien van dubbele wastafel en een douche/stoomcabine met ligbad.
2e verd.: 2 slaapkamers en een enorme bergzolder met vele mogelijkheden.

De prettige sfeer in dit herenhuis wordt mede bepaald door de fraaie kenmerken zoals de originele tegelvloeren, trappenhuis, hoge plafonds, binnen luiken etc. etc.

Achter het statige herenhuis staat een uniek stenen tuinhuis met terras (eigenlijk een kleine uitvoering van het herenhuis) waar u heerlijk kunt vertoeven.
De carport en de garage staan aan de rand van het perceel.
De gebouwen worden omgeven door een prachtig aangelegde tuin met diverse afdelingen waaronder een boomgaard en een statige oprijlaan met stijlvol hekwerk.

Het naast gelegen kantoor, in 2000 vergroot tot ca. 175 m² vloeroppervlakte, is zeer geschikt als eigen praktijk of bedrijf aan huis maar biedt ook mogelijkheden voor dubbele bewoning of mantelzorg.

Het geheel is gelegen aan de rand van het prachtige brinkdorp Dwingeloo (beschermd dorpsgezicht) aan een historische klinkerweg en vlakbij nationaal park het ’t Dwingelderveld.

Een unicum voor de regio!

Adres: Entingheweg 20 /20A
Vraagprijs: 1.195.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1875
Ligging: aan rustige weg;in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 335 m²
Oppervlakte perceel: 7205 m²


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).