Den Haag

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Den Haag
Adres: Elandstraat 12 2513 GR DEN HAAG
Huurprijs: € 2.995
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Zeeheldenbuurt, nabij het historische centrum
Oppervlakte: 170 m2

Tijdelijk te huur. Subliem wonen in deze ruime en speelse zeven-kamer stadswoning met een grote besloten achtertuin. Gelegen nabij het historische centrum van Den Haag en op een steenworp afstand van de tuin van paleis Noordeinde. Alles ademt historie in dit huis!

Indeling
Begane grond:
De indeling is op hoofdlijnen identiek op de verdiepingen, met rechts een gang en links de kamers. Achter de voordeur ligt een vestibule met een opmerkelijke dubbele tochtdeur oorspronkelijk met geëtst glas, die in twee delen opengeklapt kan worden. Hierachter ligt de gang met garderobe, inbouwkast (met vaatwasser aansluiting) en separaat toilet.

In de linker beuk op de begane grond ligt aan de straatzijde een voorkamer (circa 11 m²), daarachter een voor de bouwtijd zeer modieuze badkamer met ligbad (ongeveer 4,4 m²) en aan de achterzijde de karakteristieke keuken (ca. 12 m²) met een granito aanrecht, een grote schouw met schildpadtegels, ingebouwde kasten en een liftje voor eten. Achter het huis ligt de ruime, ommuurde tuin met nieuwe grasmat.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping ligt aan de straatzijde een salon (ongeveer 24,5 m²), gekoppeld aan een woonkamer (circa 18,5 m²) aan de achterzijde. De kamer-en-suite is opgezet naar de vroeg 20ste-eeuwse mode, met schuifdeuren met glaspanelen met geëtste landschapsvoorstellingen. Enkele kamerdeuren, waarvan het hang- en sluitwerk in Art Nouveau stijl is uitgevoerd, zijn gedecoreerd met bladgoud.

Aan de voorzijde is een erkeruitbouw. Aan de achtergevel is een traptoren tegen het huis gebouwd die de verdiepingen met elkaar verbindt. Deze aanbouw rust op gietijzeren kolommen met troggewelven, waardoor een beschut terras ontstaat op de begane grond.

In de traptoren is een wandfonteintje aangebracht en onder de trap een toilet.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping ligt een voorkamer (circa 13 m²) aan de straatzijde en aan de achterzijde een slaapkamer (circa 16 m²) met openslaande deuren naar het dakterras (ongeveer 8 m²) op de uitbouw. Tussen beide kamers is een compacte moderne badkamer met douche gerealiseerd. Op de overloop bevindt zich een fonteintje en een derde toilet naast de trap.

Zolder:
Op de zolderverdieping een ruime overloop (ongeveer 6,5 m²) met wastafel, opstelplaats voor wasmachine en droger en vaste inbouw kasten en twee charmante slaapkamers (circa 11 m² en 14 m²).

Bijzonderheden:
Het betreft tijdelijke verhuur voor een periode van maximaal anderhalf jaar. Daarna zal de woning afwisselend museaal worden opengesteld en als Monument en Bed (vakantiewoning) worden verhuurd. De woning is voorzien van veel charmante, historische details zoals glas in lood, schouwen, stucplafonds, paneeldeuren, zichtbare kapconstructie, prachtige tegel-, granito- en houten vloeren. Vanwege de vele niveauverschillen is de woning niet geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. De woning wordt niet aan woningdelers en studenten verhuurd. Huisdieren zijn niet toegestaan. Kleinschalige bedrijvigheid aan huis is toegestaan, ander zakelijk gebruik niet.

Locatie:
Het Zeeheldenkwartier is een gezellige en geliefde stadswijk van Den Haag. Voorzien van veel winkels, restaurants, lunchrooms en authentieke pleinen. De belangrijkste winkelstraten zijn de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat, Piet Heinstraat en de Anna Paulownastraat. Parkeren (betaald of met vergunning) in de directe omgeving. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Oppervlakte: circa 170 m².
Huur: € 2.995,- (exclusief g/w/e en glasverzekering).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).