IJlst

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

IJlst

Tijdelijk te huur: knus monumentaal woonhuis met tuin aan de Eegracht in het historische hart van het prachtige Ijlst; één van de kleinste Friese Elf Steden. Het monument uit 1669 met prachtige trapgevel in renaissance stijl telt vier kamers.

Indeling:
De entree is gelegen aan de steeg die langs de linker zijgevel loopt. Eegracht 31 is het voorhuis van Eegracht 31/33.

Begane grond:
De ruime hal geeft toegang tot het toilet, de trap, de keuken en tot de woonkamer; waarbij de woonkamer in open verbinding staat met de zitkamer. Woon- en zitkamer (samen ruim 24 m²) hebben een mooi balkenplafond en betegelde schouwmantels. Deze kamers zijn gesitueerd aan de voorkant en bieden uitzicht op de pittoreske Eegracht. De eenvoudige dichte keuken (3,5 m²) heeft een dakraam.
Via de steeg aan de linkerkant van het pand bereikt u de achtertuin: deze ligt voorbij, en aangrenzend aan, de achtertuin van het achterhuis (nummer 32/33).

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping geeft de overloop toegang tot twee slaapkamers (elk circa 7,5 m²) en een (gedateerde) doucheruimte (3 m²). Beide kamers hebben een inbouwkast en een van de kamers heeft een wasbak, planchet en spiegel. De zolder is uitermate geschikt als bergruimte en is via een vlizotrap bereikbaar.

Bijzonderheden en locatie:
Voor de deur ligt de Eegracht met aan weerskanten karakteristieke leilinden die ‘s zomers voor verkoeling zorgen. Bij toeristen is de gracht een geliefde bezienswaardigheid. Ijlst maakt daar dankbaar gebruik van door verschillende gezellige evenementen aan de gracht te organiseren. In dit huis zijn huisdieren niet toegestaan. Deze woning wordt tijdelijk verhuurd voor de duur van 1 jaar in verband met een renovatie die gaat plaatsvinden. Daarom heeft de woning een eenvoudige afwerking en een hiermee samenhangende huurprijs.

Locatie:
Het pand staat aan de beeldbepalende Eegracht in Ijlst. Dit schilderachtige stadje ligt vijf kilometer ten zuidoosten van grote zus Sneek en heeft een abristation aan de spoorlijn Stavoren-Leeuwarden. Op 100 meter van Eegracht 31 ligt een pleintje met gratis parkeermogelijkheid.

Oppervlakte: circa 45,5 m².
Huur: € 590,- (exclusief g/w/e en glasverzekering).

Adres: Eegracht 31 8651 EG IJLST
Huurprijs: € 590
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: In historisch centrum
Oppervlakte: 45,5 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).