Otterlo

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Otterlo
Adres: Edeseweg 2
Vraagprijs: 1.350.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1980
Ligging: beschutte ligging;in bosrijke omgeving;landelijk gelegen
Oppervlakte: 411 m²
Oppervlakte perceel: 18310 m²

Een schitterende parel op een unieke locatie nabij de entree van de Hoge Veluwe

Welkom bij ”De Voorste Eng”. Een originele hallenhuis boerderij die wordt omringd door oude eikenbomen, stamt uit de 19e eeuw en is aangemerkt als gemeentelijk monument. Deze rangschikking als monument zegt eigenlijk al genoeg. Deze boerderij bevat namelijk tal van originele details die deze boerderij een unieke uitstraling geven. Het voorhuis is voorzien van mooie raampartijen met roedeverdeling en luiken , fraaie tegeltableaus en sluitstenen. Het achterhuis is gedekt met riet en panen, een smaakvolle combinatie. Op het perceel bevinden zich diverse opstallen waaronder een schuur met 5 stallen en een rietgedekte garage. Uniek is de hoeveelheid grond van maar liefst ruim 1.8 hectare en dat terwijl het dorp te voet bereikbaar is. Een gouden combinatie. Gezien het grondoppervlakte is het houden van paarden en/of ander vee dus goed mogelijk. Tenslotte is het dorp Otterlo de entree van Nationale Park De Hoge Veluwe wat bestaat uit meer dan 5.000 hectare bos. Hoe uniek is het als het Nationale Park De Hoge Veluwe met het Kröller-Müller Museum op loopafstand is gelegen? De bijzondere locatie in combinatie met het royale perceel is de reden dat de huidige eigenaren hier 28 jaar hebben genoten.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: de woning is geheel nieuw gebouwd in 1980.
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, in steen opgetrokken en gedekt met riet en pannen;
Woonoppervlakte: ca. 411 m²
Inhoud: ca. 1.858 m³
Perceeloppervlakte: 18.310 m²

INDELING

Kelder
Het voorhuis is grotendeels onderkelderd en bestaat uit één grote ruimte en twee kleinere ruimtes voorzien van lichtinval.

Parterre
De centrale entree aan de voorzijde geeft toegang tot de royale hal die is voorzien van een vestibule en vervolgens leidt naar alle vertrekken. Werkkamer. Woonkamer voorzien van grote haardpartij met tegeltableau, mooie raampartijen en tuindeuren. Vanuit de woonkamer is er ook toegang tot de keuken die is voorzien van de volgende inbouwapparatuur; koelkast, vaatwasser, spoelbak, oven en inductiekookplaat met afzuigkap. Aansluitend is er een praktische bijkeuken met aansluitingen voor wasapparatuur. Vanuit de bijkeuken is het achterhuis bereikbaar.

Aan de andere zijde van de boerderij is een eigen entree naar een tweede wooneenheid voorzien van woonkamer met eenvoudige keuken en aansluitend een bad- en slaapkamer.

1e Verdieping
Vaste trap naar overloop met toegang tot grote ouderslaapkamer met vaste kastenwand, 2 slaapkamers met een wastafel, vierde slaapkamer en badkamer voorzien van ligbad, douchecabine, dubbel wastafelmeubel en wandcloset.

Vanuit het tweede woongedeelte is er ook toegang tot een verdieping op het achterhuis met 4 slaapkamers.

2e Verdieping
Ruime zolder

BIJGEBOUWEN

– Schuur voorzien van 5 stallen, afmeting ca. 13,4 x 10,2 meter;
– Rietgedekte garage met schuifdeur, afmeting ca. 5,3 x 5,4 meter;
– Tuinhuis, afmeting ca. 3,9 x 3,9 meter;
– Kippenhok, afmeting ca. 2,5 x 1,2 meter;
– Houten schuilstal in het weiland, afmeting ca. 6 x 2,3 meter;

VOORZIENINGEN

– Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen;
– Op het verkocht rust één woonbestemming;

TUIN

Het erf is een ware lust voor het oog en bestaat uit oude waaltjes, bomen en veel groen. De voortuin bestaat met name uit buxus afgewisseld met lavendel en daarnaast veel gazon. Door de oude eikenbomen zijn de tuin en het perceel verrassend privacyvol .Het stuk weidegrond is voorzien van een deugdelijke afrastering.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).