Leende

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Leende
Adres: Dorpstraat 99 5595 CG LEENDE
Vraagprijs: € 700.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1675
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 335 m2
Oppervlakte perceel: 940 m2

Op circa 20 autominuten van Eindhoven centrum alsmede Eindhoven Airport, ligt dit bijzondere rijksmonument midden in de dorpskern van Leende. Meer dan verrast zult u zijn bij aankomst in het dorp. Te midden van alle voorzieningen die Leende te bieden heeft, ligt dit authentieke herenhuis annex woonboerderij, die wonen met meerdere mensen en/of wonen en werken onder één dak mogelijk maakt.

Doordat deze vrijstaande woning een combinatie betreft met twee aparte entreepartijen, biedt dit object meerdere bewonings- en gebruiksfuncties. Te denken hierbij aan een tweede woning voor mantelzorg, een kangoeroewoning en/of het uitoefenen van beroep c.q. bedrijf aan huis.

Dit vrijstaande ensemble beschikt links aan de Schoolstraat over een riante gezinswoning, ruime living met separate keuken en een bergkamer/bijkeuken. Via de hardhouten trap in de woonkamer is de eerste verdieping met drie ruime slaapkamers en een complete, luxe badkamer bereikbaar. Aan de voorzijde aan de Dorpstraat is de entree tot de 2e woning of praktijk/kantoorruimte met ontvangstkamer met schouwpartij, twee kantoorkamers en twee toiletgroepen.

Gezien de indeling met twee separate entreepartijen, alsmede de ligging op het perceel, is dit bijzondere pand voor vele doeleinden te gebruiken:
– als zijnde familiehuis voor grote (samengestelde) gezinnen met meerdere kinderen
– als zijnde tandem- of kangoeroewoning, ten behoeve van mantelzorg voor inwonende ouders danwel kinderen met extra zorgbehoefte
– gastenverblijf voor ouders, familie, vrienden (van expats)
– combinatie met woonruimte kindermeisje, au pair
– verhuur t.b.v. belegging danwel bed & breakfast
– aan huis gebonden beroepen (huisarts, schoonheidsspecialiste, pedicure etc.)
– atelier- c.q. galerieruimte (kunstenaar, schilder etc.)
– kantoor- c.q. praktijkruimte voor diverse doeleinden (logopedie, plastische chirurgie, advocatuur, accountancy, etc.)

Leende is zelfvoorzienend in de dagelijkse voorzieningen als supermarkt, bakkerij en slager. Basisschool De Triangel en de kinderopvang zijn op loopafstand gelegen. En wilt u even buiten de deur eten, dan zijn er diverse restaurants op loopafstand te bereiken.

5 REDENEN OM HET RIJKSMONUMENTALE HUIS ‘DE VIER LINDEN’ OP CENTRUMLOCATIE IN LEENDE TE KOPEN
1. Riant woonhuis met rijke, boeiende historie en geheel eigen identiteit, rond 1700 gebouwd doch met hedendaags comfort, in de loop der jaren verbouwd en gemoderniseerd met behoud van de authentieke elementen, rapport Monumentenwacht aanwezig, opgesteld in 2017
2. Sfeervol en charmant familiehuis met een inhoud van circa 1600 m³, ideaal object voor de combinatie van wonen en werken aan huis danwel wonen, werken en mantelzorg aan huis, met twee separate entree-partijen en een totale woonoppervlakte van circa 340 m²
3. Gelegen op de hoek Schoolstraat – Dorpstraat, op rechthoekig perceel van 940 m² met volwassen en nagenoeg bestrate tuin rondom, met vrijstaande garage/berging en volop parkeergelegenheid op eigen terrein
4. Gelegen in het dorpscentrum van Leende met diverse supermarkten, een slager, een bakker, een drogist, een cadeauwinkel en dergelijke, aan doorgaande weg gekenmerkt door een diversiteit van met name vrijstaande woningen in het koopsegment
5. Op loopafstand van alle dagelijkse school- en winkelvoorzieningen in het dorpscentrum, op circa 4 minuten lopen van de bushalte, op circa 20 bus minuten van NS-station Eindhoven, op enkele autominuten van de snelweg A2 naar Maastricht – Eindhoven – Den Bosch en circa 20 autominuten van Eindhoven Airport als ook de Internationale School

KENMERKEN
Perceeloppervlakte: 940 m²

Gebruiksoppervlakte woonboerderij: circa 335 m²
Gebruiksoppervlakte vrijstaande garage: circa 60 m²

Inhoud woonboerderij: circa 1590 m³
Inhoud vrijstaande garage: circa 175 m³

INDELING BEGANE GROND WOONVLEUGEL
Dit magnifieke rijksmonument heeft twee entreepartijen. Het woongedeelte is te bereiken middels de aangelegde voortuin met boerenklinkers gelegen aan de Schoolstraat. De 2e entree van het kantoorgedeelte is gelegen aan de straatzijde van de Dorpstraat, dit is de voorzijde waar de welbekende ‘vier linden’ staan.

Entree woongedeelte (Schoolstraat);
Middels de hardhouten voordeur, bereikt u de magnifieke, zeer riante en sfeervolle living met lange zichtlijnen en omhoogkijkend (circa 10 meter hoog) direct tot aan de nok van de woning. Vanuit de living is er een vaste open trapopgang naar de eerste verdieping, waar vanuit de vide van de gehele woonkamer te bewonderen is.

Deze sfeervolle woonkamer met een oppervlakte van circa 95 m², wordt gekenmerkt door de authentieke plavuizen en de authentieke constructiebalken in het zicht tot in de nok met deels riet en deels stucwerk. Er zijn schoonmetselwerk wanden in met name koppenverband gecombineerd met strakke stucwerkwanden. De natuurlijke lichttoetreding via de ramen aan zowel de voorzijde als aan de achterzijde van het pand geven het geheel een fijne, knusse beleving.

In de woonkamer naast de voordeur aan de Schoolstraat, bevindt zich de meterkast. Vanuit de woonkamer is er aan de ene zijde toegang tot de bergkamer/bijkeuken en aan de andere zijde van de woonkamer zijn twee toegangsdeuren; de enkele deur biedt toegang tot de woonkeuken en de dubbele openslaande deur bieden toegang het portaal naar het kantoorgedeelte. Vanuit dit portaal is er toegang tot het kantoor, de toiletgroepen alsmede de zonnige achtertuin in sierbestrating.

De knusse woonkeuken met twee grote raampartijen aan de zijde van de Schoolstraat met roedeverdeling, heeft een oppervlakte van circa 21 m² en is aan de rechterzijde van de woonkamer gesitueerd.

Het keukenmeubel is uitgevoerd in een wandopstelling met terrazzo werkblad en is voorzien van een spoelbak met karakteristieke kraan als ook een vaatwasser. Onder de schouwpartij in de hoek is een losstaand nostalgisch fornuis met diverse ovens gesitueerd.

Vanuit deze sfeervolle woonkeuken, is er toegang tot het kantoorgedeelte. De woonkeuken is uitgevoerd met diagonaal dambord gelegde gebakken vloertegels, stucwerk wanden en een balken plafond met kraaldelen.

De zeer riante bergkamer/bijkeuken met een afmeting van circa 10.04 m x 3.35 m, is vanuit de woonkamer te bereiken en is voorzien van een inbouwkast met opstelling van de cv-combiketel HR Nefit Ecomline 2017. Vanuit deze bergkamer is er toegang tot de achtertuin.

INDELING BEGANE GROND KANTOORVLEUGEL
Staande tussen ‘de vier linden’ ziet u de hoofdentree van dit rijksmonument aan de Dorpstraat. Middels de voordeur bereikt u de riante ontvangstkamer 1 met een oppervlakte van circa 25 m². De ontvangstruimte is voorzien van een oude schouwpartij en biedt toegang tot de achtertuin welke is gelegen op het zuiden.

Vanuit de riante ontvangstkamer is er toegang tot de kantoorkamer 2 met een oppervlakte van circa 28 m². Deze ruimte wordt gekenmerkt door veel natuurlijk lichtinval middels de grote raampartijen met roedeverdeling. Deze kantoorkamer is voorzien van inbouwkast met een meterkast en biedt toegang tot het portaal met de heren-toiletgroep, de dames-toiletgroep en de extra kantoorkamer.

Kantoorkamer 3 heeft een oppervlakte van circa 17 m² en biedt toegang tot een ‘geheime’ kelder. Deze kelder is manshoog en heeft een afmeting van circa 3.00 m x 3.00 m. Vanuit deze kantoorkamer is er weer toegang tot de woonkeuken behorende bij het woongedeelte.

De heren-toiletgroep is uitgevoerd met een wastafel, twee urinoirs en een separaat toilet. De dames-toiletgroep is uitgevoerd met een wastafel en twee separate toiletten.

INDELING EERSTE VERDIEPING WOONVLEUGEL

Via de vaste open steektrap in de woonkamer, bereikt u de overloop op de eerste verdieping. Er is toegang tot drie ruime slaapkamers, de badkamer, een separate bergruimte met de opstellingruimte van de cv-combi-ketel HR Nefit en middels een luik naar de vliering.

Slaapkamer 1 heeft een afmeting van circa 5.55 m x 4.26 m, is aan de voorzijde gelegen en is voorzien van dakraam. Vanuit deze slaapkamer is er direct toegang tot de badkamer.

Slaapkamer 2 heeft een afmeting van circa 3.63 m x 5.39 m, is eveneens aan de voorzijde gelegen en voorzien van een dakraam.

Slaapkamer 3 heeft een afmeting van circa 3.67 m x 6.04 m, is aan de achterzijde gelegen en eveneens voorzien van een dakraam. Deze slaapkamer is momenteel in gebruik als werk-/studeerkamer.

De badkamer is voorzien van een losstaand ligbad op pootjes met inbouwkraan, een vrijhangend closet, twee waskommen op houten meubel met inbouwkranen en een dubbele douche. Er is natuurlijke ventilatie via het Velux dakraam. De afmeting bedraagt circa 2.29 m x 4.95 m.

TUIN
De zonnige en aangelegde achtertuin met klinkerbestrating, kinderkopjes en volwassen begroeiing is gelegen op het zuiden en biedt veel privacy.

Vanuit deze achtertuin bereikt u middels een houten hekwerk aan de linkerzijde, de riante oprit in klinkerbestrating met ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto’s en het vrijstaande bijgebouw c.q. garage met berging.

BIJGEBOUW MET GARAGE EN BERGING
Het vrijstaande bijgebouw is aan op de linker-achterzijde van het perceel gesitueerd, toegankelijk vanaf de Schoolstraat en heeft een afmeting van circa 8.58 m x 6.84 m.

Aan de linkerzijde is een aparte berging met loopdeur en aan de rechterzijde is de garage met stalen kanteldeur en een aparte loopdeur aan de zijgevel. De garage biedt ruimte aan twee á drie auto’s.

Aan de voorzijde van het bijgebouw is parkeerruimte op eigen terrein voor circa 8 auto’s.

VOOR DE COMPLETE INFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).