Heumen

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Heumen

Rentmeestershuis van voormalig Kasteel Heumen; een prachtig gerenoveerd huis met een rijke historie, bijzondere details en veel ruimte in en om huis.

Landhuis met een verhaal
Een woning met een bijzondere geschiedenis en eigen verhalen, dat is dit landhuis aan de Dorpsstraat 39 in Heumen zeker. Oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1780 als rentmeestershuis van voormalig kasteel Heumen. De opvallende architectuur aan de buitenzijde, waarbij de ramen boven groter zijn dan die beneden, heeft te maken met de plek van de voormalige dienstkeuken op de begane grond en daarboven de theesalon (kasteelsalon) met prachtig sierplafond en grote raampartijen. Een tijd lang is het pand in gebruik geweest als gemeentehuis. De voormalige raadskamer is nog altijd zichtbaar, maar is nu in gebruik als slaapkamer. Door de jaren heen is het landhuis verder uitgebouwd in een fraaie L-vormige structuur. Dit heeft naast veel ruimte, een heerlijke binnenplaats en dito tuin opgeleverd, die aan de staatkant is ommuurd.

Enorm veel ruimte
Wie zoekt naar veel woon- leef en werkruimte, kan hier zijn hart ophalen. De voorzijde (het oudste deel) is de hoofdwoning. Met op de begane grond een heerlijk ruime woonkeuken, meerdere woonkamers, waaronder een tuinkamer met serre. Direct daar achter, in het nieuwere aangebouwde deel, twee ruime schuren geschikt voor hobby, werk of garage voor meerdere auto’s. Op de verdieping vier slaapkamers waarvan twee met prachtige plafonds en fraaie hoge ramen (de voormalige raadskamer en theesalon) en een badkamer. Daarnaast heeft u de beschikking over een royaal gastenverblijf met een eigen ingang aan de achterzijde. Geschikt voor B&B, maar zeker ook als (extra) kantoor aan huis.

Ruimte om heerlijk te genieten
Dit landhuis ligt aan de rand van het dorp Heumen op een steenworp afstand van rivier de Maas en tevens nabij de A73 op 11 km ten zuiden van de historische- en studentenstad Nijmegen. Het huis is riant qua ruimte en mogelijkheden. Maar dat geldt ook voor de deels ommuurde tuin met diverse sierbeplanting waarin u het jaar rond kunt genieten. Zeker niet onbelangrijk te vermelden is een eigen perceel weiland buitendijks. Ideaal voor bijvoorbeeld het houden van paarden.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Adres: Dorpstraat 39 6582 AL HEUMEN
Vraagprijs: € 785.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1750
Ligging: aan rustige weg, beschutte ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 444 m2
Oppervlakte perceel: 4260 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).