Linschoten

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Linschoten
Adres: Dorpstraat 30 3461 CS LINSCHOTEN
Huurprijs: € 1.380
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in historisch dorpscentrum van Linschoten
Oppervlakte: 101 m2
Oppervlakte perceel: 186 m2

Charmant huis met vier kamers en waterstoep gelegen aan rivier De Lange Linschoten in de historische kern van Linschoten.

Indeling
Woonhuis, onderdeel van een ensemble bestaande uit twee gekoppelde woningen onder een doorlopend schilddak. De woning beslaat drie verdiepingen en heeft een speelse indeling door de vele niveauverschillen.

Begane grond:
Achter de entree geeft een klein portaal (circa 3 m²) toegang tot de lichte woonkamer (circa 29 m²). De woonkamer is voorzien van een schouw en voormalige bedstede (momenteel in gebruik als kastruimte) en geeft via twee afzonderlijke trapjes toegang tot de kelder en tussenverdieping.

Keuken, bijkeuken en berging:
De gerenoveerde nieuwe keuken (ongeveer 16 m²) is verdiept gelegen (op kadeniveau) en geeft toegang tot de waterstoep. De naastgelegen bijkeuken (9 m²) biedt toegang tot een separaat toilet. De berging (6 m²) is ook te betreden via de keuken.

Buitenruimte:
Vanuit de keuken is er toegang tot de waterstoep (circa 20 m²) die grenst aan de rivier De Lange Linschoten. De waterstoep bestaat uit een brede betegelde strook langs het water waar plek is voor een zitje.

Tussenverdieping:
De tussenverdieping wordt via de woonkamer bereikt. De overloop is voorzien van een voormalige 18de-eeuwse bedstede (nu te gebruiken als garderobekast) en geeft toegang tot een slaapkamer (8 m²) en tot de boven de keuken gelegen opkamer (16 m²) die ook als slaapkamer kan dienen. De opkamer is een lichte ruimte met daarin twee voormalige 18de-eeuwse bedsteden. De linker bedstede is bruikbaar als kastruimte, de rechter bedstede fungeert als doorkijk naar het entreeportaal.

Zolderverdieping:
De zolderverdieping is via een steektrap vanaf de tussenverdieping te bereiken. De zolderverdieping heeft een hoge borstwering (muur tussen vloer en raam) en bestaat uit een grote zolderruimte (circa. 28 m²) met vaste kasten en een vide (tevens stookruimte, als berging te gebruiken), een slaapkamer (15 m²) en een eenvoudige badkamer met douche (5 m²) en tweede toilet.

Bijzonderheden:
Vanwege de split level is de woning minder toegankelijk voor mensen met een verminderde mobiliteit. In de keuken, bijkeuken en kelder is sprake van een relatief lage verdiepingshoogte (circa twee meter onder de balk).

Locatie:
Linschoten is een plaats tussen Woerden en Montfoort, gelegen in het Groene hart, op de grens tussen de provincies Utrecht en Zuid-Holland. De woning is gelegen in de historische dorpskern van Linschoten en is onderdeel van het beschermd dorpsgezicht. Op loopafstand van winkels, waaronder een supermarkt en op fietsafstand van treinstation Woerden. Vrij parkeren is mogelijk in de om de hoek gelegen Strick van Linschotenstraat. Gunstig gelegen ten opzichte van uitvalsweg N204 (vijf autominuten).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).