Sint Geertruid

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Sint Geertruid
Adres: Dorpstraat 2 6265 AL SINT GEERTRUID
Vraagprijs: € 475.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1828
Ligging: in woonwijk
Oppervlakte: 263 m2
Oppervlakte perceel: 1280 m2

Zoekt u een karakteristieke vrijstaande woning met enorm veel ruimte en potentie voor het uitoefenen van hobby of beroep? Dan bent u hier aan het goede adres. In 1828 gebouwd als school en onderwijzerswoning, anno 2019 bieden wij deze monumentale boerderij te koop aan als woning met o.a. een ruime sfeervolle woonkamer, 4 slaapkamers, veel bergruimte, een garage/werkplaats van ruim 80 m² en bovengelegen hobbyruimte (ca. 45 m²) en tuin/weiland van ca. 650 m².
Gaat u in deze boerderijwoning uw woondromen verwezenlijken?

Algemeen
Bouwjaar: 1828
Inhoud woning: circa 1127 m³
Gebruiksoppervlakte: circa 263 m²
Perceeloppervlakte: 1280 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen en installaties
Elektriciteit: trad. stoppenkast, dag-/nachtmeter
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV-aansluiting: via kabel
Kozijnen: hardhouten kozijnen
Isolatie: dubbel glas/dakisolatie/deels vloerisolatie
Centrale verwarming: via gasgestookte cv-ketel uit 2001 (Nefit Ecomline HR43, eigendom), vloerverwarming in woonkamer en keuken
Warm-watervoorziening: middels boiler uit 2007 (Nefit, eigendom)

Indeling
Kelder
Gewelfde provisiekelder (ca. 6,50 x 5,00 m)

Begane grond
Authentieke entree met vakwerkelementen en natuurstenen vloer met trap naar verdieping, toilet met fonteintje, toegang tot woonkamer.
Ruime karakteristieke woonkamer (ca. 39 m²) met ook hier vakwerkelementen, vintage-tegelvloer met vloerverwarming en een niveauverschil tussen zit- en eetkamer.
Achter de woonkamer bevindt zich de leefkeuken in hoekopstelling. De keuken beschikt o.a. over een groot werkblad en veel bergruimte en biedt plaats aan o.a. een gasfornuis, afzuigkap, oven, koelkast en vaatwasser.
Vanuit de keuken is een bijkeuken alsook een royale berging toegankelijk. De bijkeuken is tevens de opstelplaats voor cv-ketel en boiler en heeft witgoedaansluitingen. Vanuit de bijkeuken is de gewelfde kelder bereikbaar. De berging biedt o.a. plaats aan een separaat toilet (het tweede op de begane grond) en biedt toegang tot de zeer ruime garage/hobbyruimte (ca. 85 m²) met grote toegangspoort. Deze sluit aan op de oprit aan de zijkant van de woning. Vanuit de garage is de bovengelegen hobby-/multifunctionele ruimte toegankelijk via een trap.

Verdieping
Aan de overloop (met veel kastruimte) bevinden zich maar liefst vier ruime slaapkamers (ca, 12, 13, 16 en 16 m²) waarvan twee met dakkapel, de badkamer (ca. 9 m²) en een separaat (derde) toilet.
De badkamer beschikt over een ligbad, douche, wastafel en bergruimte.
De achterste slaapkamer biedt toegang tot een grote werkkamer (ca. 21 m²) met berging. Daarachter bevindt zich een grote multifunctionele ruimte (ca. 45 m²) die in verbinding staat met de garage beneden.

Tuin
De woning beschikt over een zijtuin met o.a. terras en vijver en over een royale achtertuin/huisweide van ca. 650 m². Het achterste deel van de bebouwing is nauwelijks nog functioneel en nu in gebruik als opslagruimte.

Diverse
– Rijksmonument, gebouwd als eerste schoolgebouw van Sint Geertruid (1828-1881)
– Veel ruimte voor het uitoefenen van hobby of beroep

Ligging
De woning is centraal gelegen in Sint Geertruid (gemeente Eijsden-Margraten) in het Zuidlimburgse Heuvelland. Sint Geertruid beschikt o.a. over een basisschool, sportvoorzieningen, goede busverbindingen en meerdere horecavoorzieningen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).