Doorn

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Doorn
Adres: Dorpsstraat 77 3941 JL DOORN
Vraagprijs: € 1.125.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1860
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 435 m2
Oppervlakte perceel: 1715 m2

De karakteristieke en rijksmonumentale villa “Doornburgh” dateert uit de 2e helft van de 19e eeuw en is destijds gebouwd voor de familie Beaufort-Roell. Omgeven door een grote tuin (perceelsoppervlakte is 1.715 m²) met daarin een vrijstaande garage/berging.
Gelegen nabij het gezellige centrum van Doorn, met diverse winkels, restaurants en café’s. Midden in de zeer bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. In Doorn zijn zowel basisscholen als een middelbare school aanwezig. Goede uitvalswegen naar de A12.
Tot voor kort is deze villa gebruikt als kantoorvilla, met enkele aanpassingen is het weer als woonhuis, al dan niet in combinatie met werken aan huis, te gebruiken.

We leiden u graag rond door de villa:
Begane grond:
Entree/vestibule met toegang tot de grote hal, woonkamer en eetkamer. Ruime hal met achterentree, schitterende trapopgang, deur naar de kelder, toegang tot keuken en dubbele toiletgroep. Zeer riante woonkamer met veel lichtinval langs 3 kanten, ideaal op te splitsen in eventueel een zit- en televisiekamer. De eetkamer aan de voorzijde beschikt over 2 vaste kasten, open haard en directe doorgang naar de grote keuken. Vanuit de keuken komt u via openslaande deuren op een terras uit. De keuken beschikt over een net keukenblok met inbouwapparatuur als oven, vaatwasser en koelkast.Achter de keuken is een klein portaal met meterkast en c.v.-ruimte, aansluitend is er nog een kantoor met toegang tot de tuin.

1e verdieping:
Ruime overloop/hal met thans een pantry voorzien van spoelbak en oven. Separaat toilet en toegang tot maar liefst 5 kamers. 2 van deze kamers hebben toegang tot ieder een eigen balkon. In bijgevoegde artist imrpessions is aangegeven hoe deze verdieping ingedeeld zou kunnen worden met 3 slaapkamers en 2 badkamers.

2e verdieping:
Grote open zolderverdieping met mogelijkheid om meerdere slaapkamers te realiseren.

Zowel op de begane grond als de 1e verdieping zijn veel ruimtes voorzien van airco middels units in het plafond, per ruimte apart inregelbaar. Meeste plafonds en wanden zijn voorzien van stucwerk.

Naar eigen wens is er een verdeling te maken waarbij wordt gekozen tussen meer woonruimte of meer bedrijfsruimte.
Doordat het tot voor kort is gebruikt als kantoor hebben wij van veel ruimtes een impressie laten maken om u een goed idee van de mogelijkheden te geven. Voor het juiste beeld nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging ter plaatse.

Wij bieden deze villa samen aan met onze afdeling Bedrijfshuisvesting.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).