Loenen Aan De Vecht

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Loenen Aan De Vecht
Adres: Dorpsstraat 69 3632 AS LOENEN AAN DE VECHT
Vraagprijs: € 5.150.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1735
Ligging: aan water, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, open ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 483 m2
Oppervlakte perceel: 1591 m2

Videoviewing!
Nu Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak!
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak!

Zeer bijzondere buitenplaats genaamd ‘Leeuwendijk’.
Zelden verwisselen deze unieke objecten van eigenaar. Vele prominente bewoners uit het verleden zoals: Amsterdamse kooplieden, adellijke families uit de Gouden Eeuw en zelfs een burgemeester van Loenen a/d Vecht hebben de traptreden van deze buitenplaats belopen.

Een fenomenaal en rijksmonumentaal familiehuis met een oude ziel. Volledig gemoderniseerd naar de huidige wensen en luxe anno 2019, te midden van het centrum van Loenen aan de Vecht. De royale achtertuin en prachtige voortuin zijn direct aan de rivier de Vecht gelegen. Gezegend met uitzichten op de molen De Hoop, de kerktoren van Loenen en een monumentale theekoepel van buitenplaats Oud Over, ligt Leeuwendijk middenin de idyllische en geliefde Dorpsstraat. Op loopafstand van de winkels en restaurants en overige voorzieningen, en dat op 15 min afstand van de steden Amsterdam en Utrecht. Deze buitenplaats is een buitenkans.

De International School in Hilversum en Amstelveen zijn op slechts 20 minuten afstand gelegen.
Met de boot in de Vecht is de Vecht en Loosdrecht een prachtige beleving om op te varen of naar toe te varen.

Deze prachtige villa is in 2014 met een tijdsbestek van 2 jaar totaal gerenoveerd onder begeleiding van de architecten Ir. P. Raemdonck (Caradesigne BE) & Ir. A. Strik (H en E architecten bv) en restaurateurs (o.a. Mulckhuyzen).

De grote en complexe opdracht was om een goede mix van comfort en luxe te realiseren in het monumentale pand, zonder de oude en zo prachtige ziel uit het huis te halen. Dit is meer dan geslaagd.

Indeling: Het beeldbepalende pand, Leeuwendijk, beschikt over 3 ingangen. De fraaiste is de entree met de originele, dubbele deuren welke symmetrisch in het midden van de façade zijn gesitueerd.
Deze entree geeft direct toegang tot de prachtige centrale gang van het huis. In de Dorpsstraat bevindt zich ook nog een ’dienst ingang’ in de steeg aan de zijkant.
Deze gebruiksvriendelijke entree komt eveneens uit in de gang van het hoofdhuis.
De derde ingang bevindt zich aan de achterzijde en grenst aan het parkeerterrein van Leeuwendijk welke vanaf de Molendijk te bereiken is.

Aan de buitenplaats Leeuwendijk is een vleugel aangebouwd waarin zich twee garages met automatische deuren bevinden. De dubbele poort in de omheinde achtertuin geeft toegang tot de achterzijde van de tuin. Hier is nog een loopdeur voor makkelijke toegang. In de omheinde achtertuin is een achterom entree naar de hal van de woonkeuken. Een aparte entree geeft toegang tot de dubbele garages. In de hal bevindt zich een separaat toilet, een trapopgang naar de verdieping boven de garages en een doorgang naar de sfeervolle woonkeuken. De keuken is werkelijk prachtig van opzet met een groot kookeiland, een apparaten wand en een groot werkblad aan de overzijde van het eiland voorzien van de spoelbakken en veel kastruimte. Deze keuken is voorzien van alle benodigde luxe inbouwapparatuur van Gaggenau en Miele.

De gehele zijgevel is van glas & taatsprofielen met uitzicht op de hele tuin. De openslaande deuren naar de tuin, de lichtkoepel en het eetgedeelte met gashaard maken dit tot een zeer prettige en comfortabele ruimte.
Via de keuken is er een directe verbinding met de eerste stijlkamer. Deze kamer is multifunctioneel te gebruiken als werk-/studeerkamer of een heerlijke eetkamer voor de formele diners. De ruimte is voorzien van een oude servies kast, ambachtelijke eikenhoutenvloer (gelegd in Hongaarse punt) en heeft fraai zicht op de achtertuin.
De kamer heeft ook toegang naar de centrale hal met trappenhuis. Deze is met een directe doorgang verbonden met de zitkamer.
Deze tweede stijlkamer is een fraaie living met zicht op de tuin, een grote open haard en maatwerk open kasten. Ook hier loopt dezelfde houten vloer door en ook deze zitkamer heeft middels een oude paneeldeur toegang tot de centrale hal. Deze hal is centraal en representatief met grote dubbele entreedeuren. Deze hal beschikt over fraaie marmeren plavuizen v.v. vloerverwarming, rijke versieringen met gestuukte ornamenten, wandschildering als lambrisering en prachtig lichtval van het hout-gestoken bovenlicht boven de deur.
Rechts de derde stijlkamer. Deze kamer is ook een comfortabele zitkamer v.v: maatwerk open kasten, voor kunstobjecten of andere items, prachtige eikenhouten vloer, een open haard en fraai zicht op de zijtuin. Tevens is dit de film-/tv-kamer met een projector/ beamer en automatisch filmscherm en ingebouwd surround geluid, alles discreet weggewerkt.
Tegenover deze kamer ligt de vierde stijlkamer welke nu dienst doet als (personal-) fitnessruimte. De imposante hal is verbonden met het trappenhuis. In dit gedeelte van de hal is nog een tweede toiletruimte gesitueerd, de doorgang naar de zij-ingang (Dorpsstraat zijde) en een toegang naar de (wijn-)kelder.

Eerste verdieping: Via het monumentale trappenhuis is de eerste verdieping bereikbaar. Via de royale overloop wordt o.a. de master bedroom/ouderslaapkamer ontsloten. Deze ruimte beslaat bijna 1/2e deel van de gehele verdieping. De slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van het pand met zicht over de overtuin en dus de rivier de Vecht.
Doorloop naar de ruime inloopkast en een doorgang naar de aangrenzende badkamer. De badkamer is een juweel; licht, ruim, luxe met een ‘hotel feel’. Enkel duurzame en exclusieve materialen zijn hier gebruikt: wit Italiaans marmer voor de vloertegels, vrijstaand ligbad, grote inloopdouche en een mooi ontworpen wastafel. De overloop heeft een speelse L-indeling waardoor deze recht boven de voordeur is gesitueerd en een raam heeft met fraai zicht op de tuin. Aan de rechterzijde bevindt zich de strijk- annex waskamer (of derde slaapkamer) met extra kastruimte. De strijkkamer is intern verbonden met de wasruimte waar de was- en droogmachine zich bevinden. Er is ook een doorgang naar de tweede slaapkamer op de eerste verdieping. Deze slaapkamer is aan de achterzijde gelegen en beschikt over een eigen badkamer. De badkamer is v.v. een toilet, wastafel en een zeer ruime inloopdouche. Via een brede trap is de tweede verdieping verbonden.

Tweede verdieping: Overloop, derde zeer royale slaapkamer. Hier is zeer creatief nagedacht over de beschikbare ruimte en heel speels een vide gerealiseerd voor een zithoek in de nok, er zijn zelfs dakkoepels is aangebracht voor extra licht en beluchting. Deze slaapkamer beschikt over twee dakkapellen en heeft eveneens een eigen badkamer voorzien van een toilet, wastafel en inloopdouche. Vierde slaapkamer op deze verdieping aan de voorzijde heeft ook twee dakkapellen en een eigen badkamer v.v. een toilet, wastafel en inloopdouche. Op deze zeer ruime verdieping zijn tevens nog twee grote bergzolders aanwezig waarvan één als zevende slaapkamer kan fungeren.

Begane grond. De garages: de dubbele garage is vanaf het parkeerterrein Leeuwendijk te bereiken. Twee dubbele, elektrisch bediende openslaande deuren geven toegang tot de ruime garages. Deze hebben ook een interne verbinding met de entreehal.
Verdieping garage: via een trap in de entree bij de keuken is een separate unit bereikbaar. Hier bevindt zich nog een handige ruimte welke nu als werkkamer wordt gebruikt. Echter is deze ruimte ook een ideale aparte afdeling voor bijvoorbeeld een au pair of inwonend personeel. Zeer royaal als slaap-/ woonkamer. Ook deze ruimte heeft een dakkapel, lichtkoepel en een ruime aparte badkamer welke is v.v. een toilet, wastafel en een inloopdouche.

Tuin: De fraai aangelegde achtertuin is geheel omheind en biedt volledige privacy. Zitjes en terrassen zijn aangelegd, evenals enkele gazons en bloemenborders. Hier zijn meerdere geschikte plekken om heerlijk rustig te genieten van het vele groen.

De achterzijde van Leeuwendijk is een park met veel oude bomen. Vanuit de achtertuin heeft is een prachtig zicht op de kerktoren van Loenen aan de Vecht. Via de zijtuin is verbinding naar de Dorpsstraat.

De Dorpsstraat is een rustig eenrichtingstraatje, enkel gebruikt door omwonende, bestemmingsverkeer, fietsers en wandelaars. De overtuin aan de vechtzijde is klassiek aangelegd met een middengazon en grindpaden, een heerlijk vrij terras aan de waterzijde en prachtige bloemenborders met rozen. De overtuin beschikt over een handig tuinhuis voor extra berging. Hier is ook nog een extra keukenblok ingebouwd. De overtuin heeft ook een brede aanlegsteiger voor boten. Met het wonderschone uitzicht aan de linkerzijde richting Vreeland, het zicht op de Vechtbrug van Loenen en de overzijde de buitenplaats Oud Over. Via de Vecht kan men varen naar de Loosdrechtse plassen, Amsterdam, Utrecht en Vinkeveen.

Het unieke van de buitenplaats Leeuwendijk is dat het een buitenplaats betreft midden in het dorp Loenen aan de vecht op een ruim bemeten perceel. Het perceel is echter niet te groot qua onderhoud en altijd goed bij te (laten) houden.

Kortom: Deze once in a life time kans om zo’n luxueuze, turnkey, historische buitenplaats te bemachtigen komt zelden voor. Afspraak of nadere info via één van de makelaars van de kantoren Gerwig Makelaardij te Breukelen (Dhr. D. Gerwig) of Broersma Makelaardij te Amsterdam (Dhr. C. Kemp)


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).