Buggenum

TYPE

Monument

KAMERS

16

LOCATIE

Buggenum
Adres: Dorpsstraat 66 6082 AR BUGGENUM
Huurprijs: € 3.250
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: aan water, aan rustige weg, in woonwijk, open ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 348 m2
Oppervlakte perceel: 9259 m2

Landelijk resideren in een historisch kasteel en toch dicht bij de stad en goed bereikbaar door de centrale ligging in het Midden-Limburgse Buggenum!

Binnenkomend door een van de toegangspoorten en over de statige oprijlanen aan beide zijden van het kasteel wordt men verrast door het volledig gerenoveerde en herstelde object naar de situatie zoals het vóór 1880 bedoeld was. Via weerszijden van het huis passeert men de stijlvolle voortuin met imposante fontein naar de achteringang, garage en paardenstallen. In de achtertuin bevindt zich een modern, geautomatiseerd buitenzwembad met omheind terras en een poolhouse. De achtertuin is parkachtig aangelegd met fraaie volwassen bomen, lanen, zichtlijnen en een oude boomgaard.

Verder is er een degelijk gebouwde paardenstalling. De stalling biedt plaats aan 10 boxen, opslag, een zadelkamer en een wasplaats. Naast de stallen bevindt zich de veldschuur met ruime garage. Achter de paardenstalling bevindt zich een longeercirkel, alsmede een rijbak.

Het kasteel is met 348 m² woonoppervlak en luxe afwerking groots te noemen. Met maar liefst vijf ruime slaapkamers, een extra torenkamer, twee badkamers, en een compleet luxe ingerichte keuken en meer dan voldoende bergruimte, is de woning ook zeer geschikt voor het grotere gezin.

De ruime tuin (ca. 9.000 m2!) biedt optimale privacy. De diverse kamers van het kasteel bieden u vrij uitzicht over de landerijen, rivier de Maas en in de verte de stad Roermond.

Vanaf de locatie zijn, via de N273 en N280, de A73 en A2 makkelijk te bereiken om naar omliggende steden te reizen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).