Renswoude

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Renswoude
Adres: Dorpsstraat 5 A
Vraagprijs: 1.654 per maand
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1654
Ligging: vrij uitzicht
Oppervlakte: 226 m²
Oppervlakte perceel: 0 m²

VORSTELIJK WONEN IN DE ORANJERIE VAN KASTEEL RENSWOUDE

Aan de zuidoostkant van de bebouwde kom van Renswoude ligt het imposante Kasteel Renswoude. Het huidige kasteel met bouwjaar 1654 is door Johan van Reede of zijn zoon opgericht op een deel van de fundamenten van een eerder kasteel dat uit circa 1422 dateert.
Het kasteel bestaat uit een hoofdgebouw met twee flankerende bijgebouwen die ook uit 1654 stammen. Het kasteelcomplex heeft als onderdeel van de historische buitenplaats Renswoude, de status van Rijksmonument. In het kasteelcomplex zijn in totaal 8 appartementen gevestigd.

De historische park en tuinaanleg rondom het kasteelcomplex dateert in opzet uit de bouwperiode van het kasteel in het midden van de 17eeuw. Begin 19eeuw is een deel van het park in de landschapsstijl van J.D. Zocher sr heraangelegd. Ook het park heeft als onderdeel van de historische buitenplaats Renswoude de status van Rijksmonument. Het park is opengesteld voor het publiek.

De winkels van het dorp Renswoude zijn op loopafstand van het kasteel. Renswoude is met zijn ligging op circa 5 km van de A12 goed bereikbaar vanuit Arnhem of Utrecht maar ook via de Noordzijde vanuit Barneveld en Amersfoort. Plaatsen in de directe nabijheid van Renswoude met veel voorzieningen zijn Veenendaal en Ede. Een treinstation is op nog geen 10 autominuten afstand.

De helft van het zuidelijke bijgebouw (de oranjerie) mogen wij u te huur aanbieden.

KENMERKEN

BOUWJAAR ca. 1654
BOUWWIJZE Traditioneel gebouwd en met pannen bedekt
ISOLATIE Enkele beglazing met deels voorzetramen en vloerverwarming
WOONOPPERVLAKTE ca. 226 m²
INHOUD ca. 1.005 m³

INDELING
BEGANE GROND
De begane grond bestaat uit een ruime hal, (eet) keuken, eet/werkkamer en woonkamer.
De entree aan de voorzijde van de woning geeft toegang tot de ruime lichte hal met marmeren vloer, een toilet, garderobenis en de trapopgang met trapkast.
Aan de rechterzijde bevindt zich een eet/werkkamer en aansluitend een grote woonkamer, beiden met prachtig zicht op de slotgracht en de parktuin. Beide kamers zijn voorzien van grote raampartijen, waardoor er veel lichtinval is. De ruimtes zijn voorzien van een houten vloer en de woonkamer met een antieke schouw met gietijzeren houthaard.

Vanuit de hal is de (eet) keuken met marmeren vloer bereikbaar, uitgerust met een keukenblok met houten werkblad, vaatwasser, koelkast, oven en vaste kasten met veel bergruimte plus een separate voorraadruimte met een 2e koelkast.

De gehele begane grond heeft een sfeervol en hoog balkenplafond.

1E VERDIEPING
De eerste verdieping telt 3 slaapkamers en 2 badkamers.
Vanaf de overloop is aangrenzend aan een grote slaapkamer een badkamer met wastafel, douchecabine, toilet en wasmachine-aansluiting bereikbaar. Een andere grote slaapkamer heeft een eigen badkamer en inloopkast. Deze 2e badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, een toilet en een bad. De 3e wat kleinere slaapkamer heeft een ingebouwde kast.
In alle slaapkamers zijn één of meer dakkapellen. De meest linker slaapkamer biedt via een luik met vlizotrap toegang tot de zolderverdieping.

De balkenstructuur in de slaapkamers en overloop is grotendeels in het zicht gelaten.

ZOLDERVERDIEPING
Via een vlizo trap vanuit de meest linker slaapkamer is de zeer ruime bergzolder (met stahoogte) te bereiken. Op deze verdieping is de CV-ketel opgesteld.

OVERIG

BUITENRUIMTE
Indien gewenst is het mogelijk om gebruik te maken van een zonnige besloten tuin achter het andere bijgebouw (het koetshuis) en een plaats voor één auto in de garage in dat bijgebouw. Voor de stalling van fietsen is er een separate gemeenschappelijke ruimte.

BIJZONDERHEDEN
– De huurprijs is exclusief gas, water, elektra en gemeentelijke belastingen.
– De woning is eventueel gemeubileerd/ gestoffeerd te huren.
– Zowel voor tijdelijke als permanente verhuur beschikbaar.

BENODIGDE GEGEVENS INDIEN U VOORNEMENS BENT DE WONING TE HUREN
– Legitimatie
– Recente loonstrook
– Werkgeversverklaring


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).