Rhenoy

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Rhenoy

De voormalige pastorie van Rhenoy; een karakteristiek herenhuis met prachtige detaillering.
Iets verscholen, achter het groen van een aantal bomen, ligt deze imposante voormalige pastorie uit 1890. Achter de smeedijzeren toegangspoort ligt een riant gazon. Daarachter strekt de woning zich over de volle breedte uit. Typerend is de neoclassicistische bouwstijl met hoge ramen, veel glas-in-lood, prachtig houtsnijwerk en fraai sierpleister. Twee robuuste stenen trappen bieden toegang tot de hoofdingang en tot het verhoogde terras achter de eetkamer. Aan de voorzijde staat heel praktisch, passend bij dit herenhuis, de fraai vormgegeven carport. Achterin de tuin zorgt een houten berging voor extra bergruimte.

Hoge plafonds benadrukken de ruimte
De ruime hal met marmeren vloer en prachtige trap zorgen voor een entree in stijl. Direct daarnaast heeft u toegang tot de klassieke werkkamer met hoge ramen. De sfeervolle woonkamer met eetkamer, verbonden middels en fraaie toog, is uitgevoerd met fraaie raampartijen met binnenluiken, authentieke vensterbanken en een prachtige haard met witjes. Buiten is hier altijd dichtbij, dankzij veel glas en openslaande deuren naar het grote terras met schitterend tuinzicht. Naast de eetkamer bevindt zich de separate keuken. Het gebouw links van de woning is ingericht als wellnessruimte met onder andere zwembad en sauna. Op de eerste verdieping van dit herenhuis beschikt u over vier ruime slaapkamers en twee badkamers. Kenmerkend zijn ook hier de hoge plafonds en de fraaie ramen met glas-in-lood. Nog meer ruimte is beschikbaar op de tweede verdieping (en bergzolder) en in een aantal kelders onder het huis.

De grandeur van vroeger tijden
Een huis met grandeur. Misschien is dat wel de beste typering. Een huis ook dat nog altijd de rust en ruimte van vroeger tijden ademt en uitstraalt. Dit is een plek om te genieten, te werken en vooral te leven. Met alle ruimte binnen, maar zeker ook buiten in de prachtige parkachtige tuin. Soms lijkt de tijd even stil te staan en dat is helemaal niet erg.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Adres: Dorpsstraat 39 4152 EN RHENOY
Vraagprijs: € 895.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1890
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte: 429 m2
Oppervlakte perceel: 2685 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).