Hellendoorn

TYPE

Monument

KAMERS

13

LOCATIE

Hellendoorn
Adres: Dorpsstraat 2 7447 CR HELLENDOORN
Vraagprijs: € 1.675.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1839
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 453 m2
Oppervlakte perceel: 6720 m2

Prachtig monumentaal herenhuis met koetshuis op een riante kavel in het hart van Hellendoorn.
Op een prominente en prachtige locatie staat dit herenhuis met koetshuis uit 1839. Een schitterend huis volledig vernieuwd, verbouwd en gerenoveerd; instapklaar en indien gewenst klaar voor een gasloze toekomst. Vanaf de openbare weg ziet u enigszins verscholen achter het groen, onder andere een eeuwenoude beuk, de prachtige contouren. De markante en rechthoekige structuur met dakkapellen rondom geeft een goede eerste indruk van de vele vierkante meters aan woon- en leefruimte die u kunt verwachten. De fraaie serre is stijlvol met het huis verbonden. Achter de woning maakt u kennis met de fraai aangelegde tuin, de ruime parkeerfaciliteiten en niet te vergeten het verbouwde koetshuis met diverse mogelijkheden voor werk, wellness, hobby of B&B.

Overal de ruimte voor een aangenaam leven
Jarenlang was dit herenhuis in gebruik als dokterswoning. Op de begane grond werd wonen en praktijk aan huis gecombineerd. Dat is al even voorbij. De voormalige praktijkkamer is nu een voorname herenkamer waar het goed toeven is met familie en vrienden; of een heerlijke plek om te werken, te lezen of een glas te drinken. Minstens zo mooi is de living die wordt gecombineerd met de serre en een tv-kamer. Eén schitterende ruimte verdeeld in drie afzonderlijke kamers met veel glas, fraaie granitovloeren en balkenplafonds. Het leven is hier geweldig. Daarnaast kunt u overigens in de woonkeuken met de hele familie aan tafel, waarbij in de zomer door de openslaande tuindeuren een verkoelende bries binnen waait. De verdieping biedt eveneens alle ruimte met een tv-kamer en zes slaapkamers, waaronder de exclusieve masterbedroom annex badkamer met openslaande deuren naar het balkon boven de serre. Let daarbij op de indeling: geen van de slaapkamers grenst aan een andere. Heel bijzonder.

Riante tuin met koetshuis
Voorbij de imposante beuk aan de voorzijde ziet u het pad naar de voordeur. Links en rechts krijgt u direct een indruk van de fraai aangelegde tuin. De kavel wordt opnieuw door het kadaster vastgesteld en is circa 4.200 m² groot. Overigens is het mogelijk dit uit te breiden met een naastgelegen kavel van 3.800 m². Indien gewenst bieden wij u daarover meer informatie. Achter de woning is het erf verhard met alle ruimte voor meerdere auto’s. Het koetshuis, met carport voor drie auto’s, is recent volledig door de huidige eigenaar gerenoveerd, met uitzondering van de afwerking binnen. Dus met alle mogelijkheden om dit naar eigen inzicht af te ronden. De goed onderhouden en riante tuin biedt een combinatie van borders, gazon, buxusperken, leilindes en een vijver. Alle ruimte en tijd om te genieten: het is hier alledaagse realiteit.

Download de brochure of neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).