Schoondijke

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Schoondijke
Adres: Dorpsplein 9 4507 BH SCHOONDIJKE
Vraagprijs: € 329.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1953
Ligging: aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, beschutte ligging
Oppervlakte: 360 m2
Oppervlakte perceel: 430 m2

VOORMALIG RAADHUIS TE KOOP IN SCHOONDIJKE
In hartje centrum van Schoondijke staat dit voormalige onder architectuur gebouwde raadhuis uit 1953. Schoondijke is een dorp in de gemeente Sluis en ligt in Zeeuws-Vlaanderen tussen Breskens en Oostburg in.

Dit riante, statige gebouw mag absoluut als noemenswaardig worden beschouwd door zijn unieke geschiedenis, de architectuur, de ruimtelijkheid, het karakter, het prachtig uurwerk met klok en de absolute veelzijdigheid van het gebouw. Bent u op zoek naar een gebouw met een eigen identiteit, waar u royaal kunt wonen of de combinatie wonen en werken kunt combineren? Dan nodigen wij u van harte uit om dit prachtig gebouw samen te bekijken, te ervaren en enthousiast te worden!

ACHTERGROND
Het raadhuis uit 1953 is ontworpen door de internationale bekende architect S.J. van Embden uit Delft. Het gebouw is opgetrokken uit gewapend beton en voorzien van speciale details waaronder de betonnen raamkozijnen, de speciale verlichtingselementen en de grote zeer in het oog vallende klok aanwezig op de schoorsteen.

Het gebouw werd door de huidige eigenaren in 2000 geheel gerenoveerd tot woonhuis, waarbij na overleg met de opvolgers van architect van Embden, rekening is gehouden met het oorspronkelijke ontwerp en de unieke details. Naast dat ze er zelf woonden en een B&B uitbaten werd er door de eigenaresse een galerie gevestigd, waar regelmatig exposities werden gehouden en waar ook prachtige huiskamerconcerten werden gegeven en waar tot slot met de geschiedenis eer aan te doen zelfs een huwelijk is gesloten.

Het voormalig stadhuis met de aanwezige kelderverdieping en de 3 volwaardige royale verdiepingen maken het pand zeer geschikt om vrij in te delen, waarbij een combinatie van verschillende bestemmingen zeker tot de mogelijkheid behoort.

INDELING
BEGANE GROND
De statige entree van het gebouw is gelegen aan het Dorpsplein die toegang geeft tot de verschillende vertrekken aanwezig op de begane grond. Vanuit de hal bevindt zich aan de linkerzijde de eerste ruimte die momenteel dienstdoet als kantoorruimte. Via de dubbele deur is de grote lichte tussenhal te bereiken met een ruime vestiaire, het toilet met fontein, de technische ruimte voorzien van cv-ketel en witgoedaansluitingen en tot slot de prachtige statige trapopgang naar de eerste verdieping.

Aan de rechterzijde is vanuit de entreehal de bijkeuken te bereiken met toegang tot de centrale betonnen wenteltrap die toegang geeft tot de grote kelderruimte en de overige verdiepingen in het gebouw. Vanuit de bijkeuken komt u in de grote open minimalistische keuken die in verbinding staat met de royale woonkamer. Deze open ruimte kenmerkt zich door de mooie vierkante betonnen raampartijen die zorgen voor een prachtig lichtinval en zicht geven over het pas nieuw ingerichte dorpsplein. De kwarts vloer aanwezig in de keuken en woonkamer zorgt voor een moderne en rustige uitstraling. Vanuit de woonkamer bevindt zich aan de achterzijde van het pand een kleine tussenhal met toegang tot de prachtige authentieke kluis, de badkamer met douche en tot slot een grote ruimte die momenteel dienstdoet als slaapkamer.

EERSTE VERDIEPING
Vanuit de ruime en lichte overloop voorzien van grote raampartijen aan de achterzijde van het gebouw is de eerste ruimte te bereiken welke momenteel dienst doet als galerie. De L-vormige ruimte beschikt over een kitchenette, een kwarts vloer en middels een trap is er toegang tot de entresol die momenteel dienstdoet als bibliotheekruimte en pracht zich biedt over het dorpsplein. Vanuit de overloop is de tweede ruimte toegankelijk waar zich de B&B familiekamer/studio bevindt met een eigen moderne badkamer voorzien van ligbad en wastafel en tevens de beschikking heeft over het authentiek balkon met vlaggenmast. Op de eerste verdieping, bereikbaar via de overloop, bevindt zich tevens ook de centrale eigentijdse badkamer uitgevoerd in blauwsteen voorzien van een prachtig wastafelmeubel, moderne inloopdouche en een toilet.

TWEEDE VERDIEPING
Deze verdieping is te bereiken via het betonnen wenteltrap. De verdieping wordt momenteel gebruikt als zolderruimte maar is door zijn prachtig volume zeer geschikt voor het maken van extra slaapkamers, werkruimtes en andere gebruiksmogelijkheden. Wat deze verdieping tevens zo uniek maakt is de aanwezig van het authentiek met de hand op te slingeren uurwerk welke een typerend detail is van het gebouw.

BUITENRUIMTE
De tuin is te bereiken via de technische ruimte en de woonkamer. De tuin is charmant, makkelijk te onderhouden en geeft toegang tot de carport en berging waar eventueel een gezellige tuinkamer gecreëerd kan worden.

KENMERKEN
– Bouwjaar 1953;
– Perceel 430m2;
– Inhoud ca 1600m3
– Onder architectuur gebouwd;
– Gemeentelijk monument;
– Gebouw uit gewapend beton opgetrokken;
– Renovatiejaar 2000;
– Verwarming middels cv-combi -Vaillant / bouwjaar 2016;
– Stalen en houten kozijnen voorzien van enkel glas;
– Korte afstand van de Zeeuwse kust, Knokke en Brugge;
– Levendige kern met een eigen supermarkt, slager, hotel, restaurant, basisschool;
– Prachtig authentieke details aanwezig;
– Alarmsysteem aanwezig;
– Door het grote volume geschikt voor meerdere doeleinden;

Vraagprijs € 329.000,- k.k.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).