Rumpt

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Rumpt
Adres: Dorpsdijk 41 4156 AM RUMPT
Vraagprijs: € 1.750.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1739
Ligging: aan water, aan rustige weg, in centrum, beschutte ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 680 m2
Oppervlakte perceel: 1670 m2

Huys Agtermonde; een magnifieke woonboerderij aan de Linge.
Aan de rustige Dorpsdijk staat deze magnifieke woonboerderij met binnenzwembad, schitterende tuin en eigen perceel aan de Linge. In 1739 gebouwd als boerderij met vloedschuur en door de huidige eigenaren ingrijpend verbouwd met respect voor de historie van dit unieke pand. Huys Agtermonde is gesitueerd op een toplocatie en verbouwd volgens de hoogste kwaliteitscriteria met materialen die de riante leefruimtes optimaal tot hun recht laten komen. Met bovendien alle mogelijkheden om kantoor aan huis te houden. Achter de boerderij ligt een prachtige en heerlijk vrije tuin met met bijgebouw (garage en atelier) en een fraaie hooiberg met buitenkeuken; echt een eyecatcher.

Alle ruimte om heerlijk te leven
In de voormalige vloedschuur is op de parterre de living gemaakt. Een imposante en voortreffelijk ingerichte leefruimte van ongeveer 100 m², met direct daarachter het zwembad, dat van binnen en van buiten toegankelijk is. In de boerderij ernaast ziet u de luxe en tuingerichte woonkeuken met kookeiland en Gaggenau apparatuur. Meerdere openslaande deuren in een glazen pui bieden zicht op, en toegang tot, het terras en de tuin. Eveneens een blikvanger is de bibliotheekkamer met haard en fraaie servieskasten. De verdieping biedt plaats aan vier slaapkamers waarvan twee met badkamer. De masterbedroom heeft een streepje voor met eigen badkamer, inloopkast en prachtig tuinzicht door de hoge glazen pui. Oogstrelend mooi is de loopbrug met vide die u naar een extra werkkamer brengt. Zeker ook noemenswaard is het souterrain met daarin drie kelders waarvan een dienst doet als fraaie wijnkelder met waterput.

Buitenleven
Genieten van het buitenleven. Elke dag van het jaar. De tuin biedt u volop vrijheid en privacy en de mogelijkheid om te genieten van zon of juist schaduw tijdens warme zomerdagen. In de tuin twee bijgebouwen. Een schuur met garage en atelier en verder, direct achter het zwembad, een hooiberg die bovenop is getransformeerd tot overdekt terras met buitenkeuken en daaronder berging: een idyllische plek waar het eigenlijk altijd heerlijk vertoeven is. Tegenover de woonboerderij heeft u ook de beschikking over een perceel met steiger aan de Linge. Kortom, de allerhoogste verwachtingen omtrent heerlijk vrij wonen, worden op deze plek overtroffen. Gegarandeerd.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).