Wijhe

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Wijhe

Statige notariswoning met kantoorruimte in Wijhe, gelegen tussen Zwolle en Deventer.
Midden in het dorp Wijhe, met alle winkels op loopafstand, bevindt zich dit statige patriciërs huis. Met een inhoud van maar liefst 1.800 m3 is dit herenhuis een aanrader voor wie ruimte en rust zoekt. De ligging nabij de IJssel is prachtig. De onder architectuur aangelegde tuin, met koetshuis is een plaatje. Treinen gaan elk half uur van Wijhe naar Deventer en Zwolle, stations met goede verbindingen naar de rest van Nederland.

In de monumentale hal, die toegang verschaft tot de salon, eetkamer, keuken, master bedroom, toilet en balkon met buitentrap, maakt u kennis met de prachtige hoge ruimtes met hoge ramen, geornamenteerde plafonds met kroonluchters en mooie parketvloeren. Deze notariswoning uit 1857 is een rijksmonument. Hier zie je ’s ochtends in de eetkamer de zon opkomen en in de avond zie je hem aan de andere kant van het huis ondergaan. De woning is in 2008 totaal gerenoveerd, met behoud van alle authentieke elementen die dit huis zo bijzonder maken. Het statige huis is een dijkwoning, met zes parkeerplaatsen en een diepe tuin.

Souterrain.
In het souterrain bevinden zich twee kantoorruimtes (waarvan een met inloopkluis), een ontvangstkamer en een archiefruimte. Doordat deze verdieping een eigen ingang en keuken heeft, kan de benedenverdieping ook prima dienst doen als ruimte voor Bed & Breakfast of dubbele bewoning.

Bel-étage met eetkamer, salon, keuken en master-bedroom.
Aan de rechterzijde van het huis bevindt zich de salon met open haard, hoge ramen en authentieke binnenluiken die er in de zomer voor zorgen dat het binnen koel blijft. Hier ontvangt u uw gasten in een stijlvolle entourage. Aan de achterzijde van het huis bevindt zich de master bedroom in Engelse stijl. Aan de linkerzijde bevindt zich een ruim bemeten eetkamer met eiken parketvloer, grote servieskast en genoeg ruimte om eindeloos te dineren met vrienden of familie. De eetkamer heeft een aparte verbinding met de op het zuiden gelegen keuken met uitzicht op de tuin. De gezellige woonkeuken is voorzien van een oven, koelkast, magnetron, afwasmachine en inductie kookplaat.

De eerste verdieping.
Vier slaapkamers en badkamer met ligbad. Via een statige brede trap bereikt u de eerste verdieping met een viertal knusse slaapkamers. Waarvan de kamer aan de voorkant een prachtig balkon heeft. De kamers zijn voorzien van vaste wastafels en veel authentieke elementen, dakspanten en mooi houtwerk. In de badkamer bevindt zich een hoekbad met douche, vaste wastafel en toilet. Er is een waskamer met wasmachine en droger en… een reusachtige zolder die eventueel ook nog verbouwd kan worden tot extra slaapkamers.

Prachtige tuin met atelier/werkplaats.
In het voormalige koetshuis bevindt zich een atelier met krachtstroom, verwarming, warm en koud water: een heerlijke werkplek van ruim 40 m2, met zolder.

De tuin beslaat ruim 2.000 m2 en is met oude bomen en een mooie vijverpartij met waterlelies, een lust voor het oog.

Adres: Dijk 4 8131 VA WIJHE
Vraagprijs: € 795.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1857
Ligging: aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, beschutte ligging, aan vaarwater
Oppervlakte: 389 m2
Oppervlakte perceel: 1903 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).