Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Zutphen
Adres: Deventerweg 18
Vraagprijs: € 875.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1909
Ligging: aan water, vrij uitzicht
Oppervlakte: 417 m²

Helft van dubbele villa uit 1909 met Jugendstil details en een vrijstaand atelier in de tuin. Vanuit de tuin uitzicht over het water, een zijarm van riviertje de Berkel.

Indeling: entree op bel-etage met vestibule, hal met marmeren vloer, aan de rechterzijde een aparte studeerkamer, links de meer dan royale woonkamer met aan de voorzijde de erker, aan de zijkant de serre met openslaande deuren en aan de achterzijde deur naar het terras, uitkijkend over de tuin en het water. De woonkamer heeft een eiken parketvloer en een gasopenhaard. De grote woonkeuken biedt ruimte voor een grote tafel en is voorzien van inbouwapparatuur en ook hier is het terras en de tuin bereikbaar via de keukendeur. In de hal is het toilet en de trappen naar boven en het souterrain.

Souterrain: het gehele huis is onderkelderd met diverse ruimten zoals een grote bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en droger, stookruimte, berging en een grote ruimte te gebruiken als werk- of hobbyruimte. Vanuit het souterrain is de tuin bereikbaar.

1e Verdieping: fraaie bordestrap, overloop, een grote ruimte, voorheen 2 grote slaapkamers met aan voor- en achterzijde een balkon, nog 2 ruime slaapkamers en 2 badkamers waarvan er 1 gemoderniseerd is en voorzien van een ligbad, douche en wastafelmeubel, de andere badkamer heeft een douche en een wastafel, er is een separaat toilet op de overloop.

2e Verdieping: overloop, 2 slaapkamers met wastafel en een grote zolder met mogelijkheid voor meerdere kamers.

Atelier: in de tuin staat een atelier van 65 m² met een eigen toilet, kitchenette en c.v. installatie. Ideale plek voor atelier, werkruimte, kantoor- of praktijk aan huis.

Het huis is aan de zijkant afgesloten met een poort met daarachter een garage/carport. De tuin is een idyllische plek aan het water en heeft volop privacy en is gelegen op het zuidoosten. Op het terras op de beletage is de hele dag heerlijk de zon.

Woonoppervlak 417 m²
Atelier: 65 m²
Kaveloppervlak: 745 m²
Inhoud: 1.439 m²


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).