Heeg

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Heeg
Adres: De Burd 11 8621 JX HEEG
Vraagprijs: € 1.590.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1902
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 368 m2
Oppervlakte perceel: 22935 m2

Op werkelijk een unieke plek in het Friese merengebied ligt deze prachtige, met liefde en zorg gerestaureerde woonboerderij aan de Idzegaasterpoel, met fenomenaal uitzicht over het Heegermeer en op loop- en vaarafstand van het gezellige dorp Heeg.

De woning kent zeer veel authentieke details en is zeer hoogwaardig en luxe afgewerkt.
Dit unieke plekje is zeer geschikt voor mensen die graag levensloop bestendig willen wonen met veel ruimte om zich heen en met alle voorzieningen vlakbij. Ook gezinnen zullen zich hier snel thuis voelen met de grote ruimtes, de riante tuin en het vaarwater in de achtertuin. Kortom, een fijne plek voor iedereen die van comfort, rust en ruimte houdt!

Indeling:
Begane grond
De hal beslaat de volledige breedte van de woning, de meeste vertrekken vinden hierop aansluiting. De woonkeuken is zeer luxe afgewerkt en van alle gemakken voorzien (6-pits gaskookplaat, dubbele oven, combi-oven, wijnkast, vaatwasmachine, koelkast….). Hier is ruimschoots plek voor een grote eettafel waar heerlijk getafeld kan worden of eindeloos spelletjes gespeeld kunnen worden.
De woonkamer is op het zuiden gelegen en door de vele raampartijen is dit een heerlijke lichte kamer met fijn uitzicht.
De grote slaapkamer op de beneden verdieping heeft 3 grote inloopkasten. Doordat er ook een badkamer op deze verdieping is gesitueerd (met wandcloset, wastafel en douche) is deze woning zeer geschikt voor levensloopbestendig wonen. Aan de achterkant van de woning is nog een grote kamer gelegen met diverse toepassingsmogelijkheden. Hier is ook nog het originele kaashok van vroeger te vinden.
Zo’n grote bijkeuken (met aparte voorraadkast) als in deze woning zagen wij nog niet eerder. Ideaal voor de witgoedopstelling, strijkwerk….. noem maar op!
Op de benedenverdieping is al een begin gemaakt aan het realiseren van een sauna (krachtstroom aanwezig) en er is tevens zeer veel bergruimte aanwezig.
De enorm grote schuur biedt natuurlijk tal van toepassingsmogelijkheden. De woning kan uiteraard nog verder worden uitgebouwd maar het is ook een ideale ruimte voor liefhebbers van bijv. old-timers of er kan een atelier met workshop-ruimte of een sportzaal met sportfaciliteiten gerealiseerd worden. Mogelijkheden te over! De twee bergingszolders geven ruime opslagmogelijkheden.

Verdieping
Over de gehele verdieping komen de originele binten terug, net als op de begane grond.
De riante overloop heeft door de 2 grote ramen een fenomenaal uitzicht. De ruimte is groot genoeg voor het plaatsen van een gezellig zitje. Hier kun je uren genieten van de zeilbootjes en de prachtige natuur. Vanaf deze plek kunt u de weersveranderingen op de voet volgen.
Er zijn 2 slaapkamers te vinden op deze verdieping. Daarnaast is er een zeer grote kantoorruimte op de verdieping, welke natuurlijk opgesplitst zou kunnen worden in meerdere slaapkamers indien dat wenselijk is. Het uitzicht is ook hier fantastisch over het Heegermeer. De badkamer beschikt over een wastafel, wandcloset en douche.
Op de tweede verdieping is ook nog een zeer riante zolder gelegen.

Buiten
Op een perceel van maar liefst 22935 m² kunt u genieten van het heerlijke buitenleven. In de zomer bakt u een heerlijke appeltaart van appels uit eigen tuin. Er zijn meerdere fruitbomen, Japanse Kers, Gouden regen, Vlinderbomen, vijg, laurier….. Naast de prachtige tuin ligt het vaarwater ook aan uw voeten. Van al die zeilboten en sloepjes die u dagelijks voorbij ziet zeilen/varen heeft u wellicht zelf ook zin gekregen om er op uit te trekken. De boot kunt u aan uw eigen kade met helling kwijt en van hieruit zit u met enkele minuten op het Heegermeer.
Op het perceel staat nog een vrijstaande stenen garage, diverse houthokken en een houten berging (voormalig schapenschuurtje).

Bijzonderheden:
– Perceelgrootte 22935 m²
– De woning is vakkundig gerestaureerd
– Alle deuren en ramen zijn exact nagemaakt volgens oorspronkelijk ontwerp
– De binten zijn prachtig in het zicht
– Authentieke details zijn bewaard gebleven
– Tijdens de restauratie zijn alle plafonds in oorspronkelijke staat hersteld
– Zeer complete keuken uit 2017

Nieuwsgierig geworden en graag eens binnenkijken? Neem dan telefonisch of via het contactformulier op onze website contact met ons op of loop binnen op ons kantoor. Zo kunnen wij in overleg een geschikte dag en tijd inplannen.
Wij kijken ernaar uit om u te ontmoeten.

Heeg
Heeg is een levendig dorp in het hart van het Fries Merengebied met circa 2200 inwoners. Zomers bruist Heeg en valt er van alles te beleven.
’s Winters keert in Heeg de rust terug. Rondom Heeg ligt een weids, groen landschap met fantastische meren en poelen. Ook kent Heeg tal van voorzieningen zoals een supermarkt, warme bakker, slager, diverse winkels, restaurants, huisartsenpraktijken, musea, het Heempark en een vlotte (bus)verbinding naar Sneek. Op 8 kilometer rijafstand is de stad Sneek bereikbaar. Ook zijn er veel voorzieningen in de recreatieve sector: een jeugdherberg, diverse werven, jachthavens, zeilscholen, vakantiewoningen, campings en botenverhuurbedrijven.

Uw adviseur: Tycho Reimers


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).