Eefde

TYPE

Monument

KAMERS

2

LOCATIE

Eefde
Adres: Damlaan 6 a 7211 CJ EEFDE
Huurprijs: € 1.100
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: aan park, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 70 m2

Damlaan 6a te Eefde.
Het appartement dat wij aanbieden is gelegen op een prachtige particuliere historische buitenplaats in het buitengebied van Eefde. Het landgoed Den Dam heeft een grootte van 16 hectare. Het monumentale pand is verbouwd tot 5 comfortabele appartementen, met alle gemakken van dien. Huis Den Dam is een Rijksmonument.

Huis Den Dam heeft 2 appartementen op de begane grond, 2 appartementen op de verdieping en een groot zolderappartement met uitzicht op het Twente kanaal. Ieder appartement is voorzien van een eigen CV-installatie, TV-, internet- en telefoonaansluiting. In de kelder met nog historische gewelven is voor ieder appartement een gedeelte bergruimte beschikbaar.

Het appartement dat wij verhuren ligt op de begane grond.
Indeling: gemeenschappelijke entree, entree appartement, woonkamer aan de voorzijde met een prachtig uitzicht op de omliggende tuin van het landgoed, drie inbouwkasten, antiek houten visgraatvloer en een mooie authentieke schouw. Keuken aan de achterzijde voorzien van fornuis met oven en kleine afwasmachine. Ook aan de achterzijde gelegen een slaapkamer met grote kastenwand en toegang tot de badkamer. De badkamer beschikt over een douche, wastafel en designradiator. Aan de achterzijde is een terras over de gehele breedte voor privégebruik.

De tuin, met kas en kleine boomgaard is in gebruik bij alle bewoners van de appartementen, ieder mag een deel van de moestuin in gebruik nemen. De tuin wordt onderhouden door een tuinman.

Voor iedere huurder is één parkeerplaats beschikbaar op het terrein en in het koetshuis heeft ieder appartement een berging op de eerste verdieping. Op de begane grond van het koetshuis kan men twee fietsen per appartement kwijt in de fietsenstalling.

Oppervlakte appartement: ca. 70 m2.
Servicekosten: € 195,00 per maand.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).