Doornspijk

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Doornspijk
Adres: Burgemeester Frieswijkweg 22
Vraagprijs: 998.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1836
Ligging: buiten bebouwde kom;in bosrijke omgeving;landelijk gelegen;vrij uitzicht
Oppervlakte: 342 m²
Oppervlakte perceel: 9960 m²

Een plek waar je echt tot rust kunt komen is in deze MONUMENTALE WOONBOERDERIJ uit 1836. De huidige eigenaren hebben ondanks omzwervingen over de wereld hier een echte "thuisbasis" gecreëerd.

Maar nu de kinderen uitvliegen is het tijd voor een nieuwe fase en gunnen ze dit pareltje aan de rand van natuurgebied "De Haere" een andere eigenaar. De woonboerderij is rond 2000 geheel gerenoveerd en vanaf 2015 nog eens flink onder handen genomen. Zo is er een nieuwe rieten schroefkap aangebracht (2017), zijn de kozijnen,
buitendeuren en luiken grotendeels vernieuwd en is de nieuwe stoere keuken voorzien van topapparatuur (Viking, Miele, Boretti) met het AGA fornuis als warm hart.

Paardenliefhebbers komen hier volop aan hun trekken want de uitrijmogelijkheden zijn geweldig. Op het erf bevinden zich een monumentale paardenstal met o.a. 6 boxen, zadelkamer en wasplaats, diverse weilanden en een verlichte buitenmanege met Agterberg bodem en een sproei installatie op eigen waterpomp.

De gerestaureerde hooiberg is een heerlijk overdekt terras geworden, een plek in de tuin die erg vaak wordt gebruikt en waar van het buitenleven genoten wordt. De tuin die rondom de boerderij ligt kent meer van dit soort prachtige plekken waaronder een nieuw aangelegde boomgaard met diverse fruitbomen (appel, peer, pruim, kers) en een grote
variatie aan heesters en struiken.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: De monumentale woonboerderij (1836) is gerenoveerd in 1998 en 2015 .
Bouwwijze: De woning is opgetrokken in steens muren.
Dakbedekking: Middels deels rieten deken en deels dakpannen, volledig geïsoleerd.
Isolatie: De woning is grotendeels voorzien van isolatie en dubbele beglazing.
Woonoppervlakte: Circa 342 m²
Overig inpandige ruimte: Circa 54 m²
Inhoud: circa 1.674 m³
Externe bergruimte: Circa 90 m²

INDELING

Parterre
Entree, ruime hal met toegang tot de opkamer van waaruit een mooi uitzicht op de paardenbak en tuin. Toilet en technische ruimte met o.a. nieuwe meterkast en CV ketel (2015). De voormalige deel is verbouwd tot een riante lichte woonkamer (circa 125 m²) met prachtige eiken spanten. De verwarmde vloer is belegd met travertin en een trap leidt hier naar de 1e verdieping. In het voorhuis is de nieuwe keuken geplaatst. Stoer, robuust en gemaakt van eerlijke materialen. Zo zijn de kasten van massief eiken en alle aanrechtbladen van massief beton. De handgemaakte keuken is natuurlijk van alle gemakken voorzien en het AGA fornuis zouden de eigenaren het liefst niet achterlaten. De oude keuken is nu als bijkeuken in gebruik. De verwarmde vloer is belegd met de authentieke Estrikke tegels.
Op de parterre bevinden zich ook de masterbedroom en de badkamer met o.a. een jacuzzi, douche, wastafel en toilet. De bedsteewand in de masterbedroom geeft samen met de eiken spanten en de massief eiken vloer de charme van vroeger weer.

1e verdieping
Vanuit de living gaat een bordestrap naar een overloop met vide. Op de verdieping bevinden zich 3 gezellige slaapkamers en een ruime badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en een toilet. Daarnaast is er een kamer met kastruimte en een ruime zolder ( circa 50 m2), voor vele doeleinden geschikt te maken.

Kelder
Voorraadkelder met daglicht.

BIJGEBOUWEN

Gerenoveerde monumentale paardenstal met 6 boxen, een wasplaats, een zadelkamer en een toilet. Hierboven bevindt zich een ruime hooizolder. Gerenoveerde hooiberg met houten vloer, ingebouwde spots en warmtebron.

Bakhuis

Buitenmanege (21 x 42 meter) met sproei installatie en Agterberg bodem, LED rijbak
verlichting en eigen grondwaterpomp.

BIJZONDERHEDEN

– Monumentale woonboerderij met authentieke sfeer en gemakken anno nu.
– Paardenliefhebbers genieten hier van prima uitrijmogelijkheden: bos, heide en zandverstuiving.
– Centrale ligging: Amsterdam en Schiphol in 1 uur bereikbaar via Flevopolder en centrum Zwolle in 20 minuten. NS stations aan lijn Amersfoort-Zwolle op 10 minuten.
– Diverse Veluwse dorpen op korte afstand zoals Nunspeet met o.a. 27 holes golfbaan
en Vestingstad Elburg aan het Veluwemeer.

VOORZIENINGEN
De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en riolering. Verwarming en warm water middels een CV ketel.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).