Brummen

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Brummen

De rijkdom van het verleden en het comfort van het heden.
Kapitale villa ” Vitihof” kent een rijke historie. De woning is in 1890 gebouwd in opdracht van de toenmalige burgemeester van Brummen, de heer P. de Wijs. Dit is tevens de naam van de statige eikenlaan waaraan het perceel gelegen is. Meer voorname villa’s sieren deze omgeving waarbij villa” Vitihof” door zijn rijk uitgevoerde verschijningsvorm een beeldbepalende rol speelt.
De woning is uitgevoerd in de Neo-Renaissancestijl. Authentieke details en verschillende ornamenten zijn bewaard gebleven of in ere hersteld. Voorbeelden zijn de aan drie zijden aanwezige serres, de traditionele dakkapellen, de balkons en de bijzondere luifel van de hoofdentree. Aan de straatzijde bevindt zich een smeedijzeren hekwerk met twee dubbele draaihekken voor in- en uitrijden.
De voortuin bestaat voor een groot deel uit fraai aangelegde buxushagen. Verder wordt het huis omgeven door tuin met onder andere gazons, borders, een prieel, (grind)paden, moderne waterpartijen en verschillende zon- en schaduwterrassen. Aan de keuken en de woonkamer grenst een hedendaags bordes met dakplatanen en een groot terras. Vrijwel de gehele tuin is door de tuinarchitect in 2006 onder handen genomen en is een geslaagd voorbeeld van het combineren van moderne en klassieke stijlinvloeden. Hierbij is het iets hoger gelegen huis het stralende middelpunt.

Villa “Vitihof” bestaat uit drie verdiepingen met riante vertrekken en een ruime kelder. De traditionele, marmeren vloer, de rijk geornamenteerde trap en het glas in lood in het gehele trapportaal geven de hal een majestueuze uitstraling. Deze is het hart van de villa en verbindt alle benedenruimten met elkaar. Zowel het intieme kantoor aan de voorzijde als de zeer indrukwekkende woon- en eetkamer beschikken over een stijlvolle schoorsteenmantel en een uitbouw met een authentieke serre. De in 2005 geactualiseerde woonkeuken is voorzien van moderne apparatuur en een in stijl uitgevoerde, serre-achtige uitbouw. In de hal bevinden zich de deur naar de kelder en de trap naar boven. Op de eerste verdieping is de sfeervolle hoofdslaapkamer met slaap- en zitgedeelte die in verbinding staat met de badkamer, een kledingkamer en een toilet/bidet. Verder is op deze verdieping nog een waskamer en een kantoor. Op de tweede verdieping zijn naast twee slaapkamers en een toilet/douche ook nog twee kantoorruimten. Hiervan vormt de ruime conferentiekamer met uitgebreide pantry een belangrijk middelpunt. Voor optimaal gemak heeft de huidige eigenaar in 2006 een lift in de villa laten plaatsen. Niet onvermeld mag blijven dat in datzelfde jaar aan de noordzijde een nieuw koetshuis (met zolderverdieping) is gebouwd. De architect heeft in lijn met de klassieke stijl van de villa een ruimte gecreëerd die dienst doet als garage voor vier auto’s en tevens veel werk- en opslagruimte biedt.

Villa “Vitihof” is aangemerkt als rijksmonument. Dit betekent de mogelijkheid van subsidies en een aantal fiscale voordelen. Meer informatie is beschikbaar.

Brummen heeft vrijwel alle belangrijke voorzieningen. Het ligt op slechts enkele minuten rijden van Zutphen en circa 15 minuten rijden van de snelwegen A1, A50 en de A12.

Adres: Burgemeester de Wijslaan 6 6971 CD BRUMMEN
Vraagprijs: € 1.185.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1890
Ligging: in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 384 m2
Oppervlakte perceel: 2520 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).