Oosterzee

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Oosterzee
Adres: Buren 23
Vraagprijs: 695.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1860
Ligging: aan rustige weg;buiten bebouwde kom;landelijk gelegen;open ligging;vrij uitzicht
Oppervlakte: 308 m²
Oppervlakte perceel: 27760 m²

Op een prachtige stand gelegen monumentale woonboerderij met stallen, op een perceel grond van ca. 2.7 ha. Deze unieke kop-rompboerderij is werkelijk een lust voor het oog. Het oorspronkelijke bouwjaar van de boerderij is 1820. In 2014 is de boerderij volledig gerenoveerd. Dat er veel tijd en moeite is genomen voor de renovatie, blijkt zodra u binnen komt.

Dit rijksmonument met authentieke details en antiek voorhuis met bedstede en een antieke schouw heeft alles waar men aan denkt bij de woorden ‘Landelijk wonen’. Het woongedeelte beschikt over een royale, maar sfeervolle woonkeuken met openslaande deuren naar het terras. Ook is het goed toeven in de gezellige woonkamer met open haard. Het geheel is sfeervol ingericht in landelijke stijl, met oog voor de authentieke details. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Doordat er bij dit object niet alleen stallen en een perceel weiland aanwezig is, maar ook een paddock en een longeercirkel, is dit een ideaal object voor een paardenliefhebber.

Kop-rompboerderij
De kop-rompboerderij is opgetrokken uit steens muren. Het dak is gedekt met dakpannen. De begane grondvloer is van beton, de verdiepingsvloer is deels van beton en deels van hout. De woonboerderij is voorzien van vloerisolatie, gevelisolatie en gedeeltelijk geïsoleerde beglazing. De kozijnen zijn van hout. In de kop van de boerderij is de opkamer gesitueerd, waarin een slaapkamer is gerealiseerd. Daaronder bevindt zich een royale (melk)kelder. Ook het rompgedeelte is verbouwd voor bewoning. Er is een woonkamer met houtkachel en een ruime woonkeuken met AGA fornuis, plavuizen vloer (hardsteen) en veel lichtinval. De keuken is voorzien van een natuurstenen blad (hardsteen) en inbouwapparatuur. Er zijn vijf royale slaapkamers, waarvan sommige de mooie oude gebinten in het zicht hebben. Twee slaapkamers hebben een raam met uitzicht op de paardenstal. Er zijn twee luxe badkamers. In de bijkeuken is een antiek aanrecht aanwezig. Ook aan de veiligheid is gedacht: er is een uitgebreid alarmsysteem aanwezig met volledige camerabewaking.

Indeling
Begane grond: Entree, hal voorzien van plavuizen en diverse vaste kasten, toegang tot de woonkamer, trapopgang naar de opkamer, de kelder, het toilet en een royale slaapkamer. De slaapkamer beschikt over een vaste kast. Aangrenzend aan de slaapkamer bevindt zich een badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel. Vanuit de woonkamer/woonkeuken is er toegang tot het terras en een hal. Vanuit de hal is er toegang tot vier ruime slaapkamers, een badkamer en de bijkeuken. Deze badkamer beschikt over een ligbad, douche, toilet en een dubbele wastafel. Vanuit het woongedeelte is er toegang tot de inpandige schuur/berging. De volledig ingerichte zadelkamer en de grote zolder (ca. 280 m²) zijn bereikbaar vanuit de schuur.
Verdieping: Opkamer (kopgedeelte) met eigen zolder en zolder (rompgedeelte).

Bijzonderheden
– Volledig gerenoveerd in 2014
– In 2018 geschilderd aan de buitenzijde
– In 2018 gedeeltelijk geschilderd aan de binnenzijde
– Uitgebreid alarmsysteem met volledige camerabewaking
– Nieuwe elektra-/gas- en afvoerleidingen
– CV ketel, eigendom Remeha 2014

Paardenstal
Achter de koprompboerderij is de paardenstal gelegen. De stal is gebouwd in 1976 en is opgetrokken uit houten spanten. Het dak is gedekt met asbestcementhoudende golfplaten en de vloeren zijn van beton. De gevels zijn van steen, gemetseld. Het geheel is op palen gefundeerd. De afmetingen van de stal zijn ca. 22 m. x 7 m. De stal is ingericht met 6 paardenboxen en een spoelplaats. Er is een mestput aanwezig.

Stal/schuur
Naast de koprompboerderij is een stal/schuur gelegen. Deze stal is gebouwd in 1978 en is opgetrokken uit houten spanten. Het dak is gedekt met asbestcementhoudende golfplaten en de vloeren zijn van beton. De gevels zijn deels van hout en deels van beton. Het geheel is op palen gefundeerd. De afmetingen van de stal zijn 39 m x 8 m. De stal is verdeeld in drie delen: een geïsoleerd koetshuis, vijf ruime paardenstallen geschikt voor groepshuisvesting en een deel opslag voor hooi en stro. Ook onder deze stal is een mestput aanwezig.

Overig op het erf aanwezig:
– Terras met buitenkeuken
– Rijbak
– Paddock
– Longeercirkel
– Kippenhok
– Verharding voor opslag kuilvoer
– Mestopslag

Landerijen
Aan de noordzijde van de boerderij is een perceel weiland gelegen ter grootte van ca. 2.2 ha. Het land is ontsloten via het erfperceel. De grondsoort betreft veen. Het land is gelegen op greppels.

Het dorp Oosterzee is gelegen in de gemeente De Fryske Marren en telt ca. 900 inwoners. Oosterzee ligt ten noordoosten van Lemmer (3km) en op steenworp afstand van het grootste meer van Friesland, het Tjeukemeer. Het dorp bestaat uit twee kernen; Oosterzee Gietersebrug en Oosterzee-Buren. De aangeboden woonboerderij is gelegen in de kern Oosterzee-Buren. Voor voorzieningen is men aangewezen op Lemmer. De snelweg A6 is bereikbaar in slechts enkele minuten. Openbaar vervoer is gelegen op 50 meter afstand. De uitstekende bereikbaarheid zorgt ervoor dat deze woonboerderij eveneens geschikt is voor forenzen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).