Leerdam

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Leerdam

Semi-bungalow; onder architectuur gebouwd, gesitueerd op royaal perceel, met carport en eigen oprit!
Deze geschakelde woning, met ca. 135 m² woonoppervlak, is gelegen op een perceel eigen grond van maar liefst 585 m². Aan een autoluwe straat en in een kindvriendelijke woonwijk. Op korte afstand treft u winkelcentrum het Eiland, het station / bushaltes en het oude centrum van Leerdam.
Het geheel is onder andere voorzien van een woonkamer-/zitkuil met veel privacy, een eetkamer met (half)open keuken, een serre, 3 (slaap)kamers, een wasruimte-/berging en een badkamer op de begane grond. Gelijkvloers wonen is dus een optie! Op de eerste verdieping (vide) is er een (slaap)kamer-/kantoor met balkon aanwezig. Het balkon is op het oosten gelegen. Aan de achterzijde treft u de royale tuin aan van ca. 180 m², ingericht met diverse groenvoorzieningen, borders en terrassen. Gelegen aan het water op de zonnige westzijde. Tevens is een extra houten berging aanwezig. Aan de voorzijde van de woning is een aangelegde voortuin aanwezig, eveneens met diverse beplantingen, daarnaast een eigen oprit met parkeergelegenheid voor twee auto’s en een carport.

Oftewel, een woning welke voor vele doeleinden geschikt is. Gelijkvloers wonen, een niet alledaagse gezinswoning of kantoor aan huis. Er is van alles mogelijk!

Verkerend in een goede staat van onderhoud, doch ook in originele, eenvoudige staat van afwerking/inrichting; bijzonder geschikt voor iemand die naar eigen inzicht z’n woning wil afwerken, aankleden en inrichten!

Begane grond:
Overdekte entree met lichtkoepel en meterkast; hal met garderobe en toegang tot de leefruimte; woonkamer (lager level / zitkuil) aan de straatzijde met veel lichtinval en open haard; (half)open keuken met eetbar en diverse (inbouw)apparatuur; eetkamer met serre en dubbele schuifpui naar de tuin. Vanuit het eetgedeelte is er een trapopgang naar de eerste verdieping.

Lange gang welke toegang biedt tot de slaapkamers, de badkamer, het toilet en de wasruimte/berging; 3 slaapkamers, waarvan de master bedroom met toegang tot de tuin aan de achterzijde, allen voorzien van vaste kasten en 2 met lichtkoepel; badkamer met ligbad, douche, wastafelmeubel, toilet en lichtkoepel; separaat toilet; wasruimte-/bijkeuken/berging met witgoedaansluitingen, cv. en warm water opstelling (hete lucht en geiser), berging en deur naar buiten.

Eerste verdieping: middels een vaste, open trap vanuit het eetgedeelte is de eerste verdieping / vide te bereiken; (slaap)kamer annex kantoor met grote raampartij en toegang tot het balkon; het balkon meet ca. 7 m² en is op het oosten gesitueerd.

Tuin:
– De achtertuin (ca. 15 meter diep en 12 meter breed) is gelegen op het westen en beschikt over een terras, diverse groenvoorzieningen en extra houten berging.
– De voortuin is voorzien van diverse beplantingen. Ook is er een oprit, parkeerplaats en carport met lichtkoepel aanwezig.

Algemeen:
– Voorzien van dakisolatie (vanuit de bouw middels riet) en grotendeels glasisolatie.
– Verwarming middels hete lucht en warm water middels een geiser.
– Verkerend in een nette doch gedateerde staat van onderhoud en inrichting.

Ligging:
Leerdam, met circa 21.000 inwoners, ligt op de grens van Zuid-Holland en Gelderland in het gebied ‘Vijfheerenlanden’ aan het riviertje de Linge. Een afwisselend landschap van weilanden, boomgaarden, grienden en rietvelden. Leerdam is zeer centraal gelegen in het land, in directe omgeving treft u de A27, A2 en A15. Grote steden als Breda, Utrecht en Rotterdam zijn bereikbaar binnen 30 autominuten.

De stad heeft een rijke geschiedenis, welke terug te vinden is in goedbewaarde historische gebouwen, zoals de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden, de stadswallen aan de Zuidwal en het Oude Raadhuis. Met de vestiging van de eerste glasblazerij in 1765 werd een onuitwisbaar stempel op Leerdam gedrukt. Tot op heden staat Leerdam internationaal als Glasstad bekend.

Leerdam biedt een compleet pakket qua sport, zorg en onderwijs (basis- en voortgezet onderwijs). Het sfeervolle stadscentrum beschikt over uitstekende winkelvoorzieningen.

Adres: Buizerdstraat 5 4143 BA LEERDAM
Vraagprijs: € 350.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1971-1980
Ligging: aan water, in woonwijk, vrij uitzicht, beschutte ligging
Oppervlakte: 135 m2
Oppervlakte perceel: 585 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).