Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Brouwersgracht 56 1013 GX AMSTERDAM
Huurprijs: € 1.999
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in de Jordaan
Oppervlakte: 100 m2

Op een unieke locatie aan één van de mooiste grachten van Amsterdam, bevindt zich dit hoekappartement met een prachtig uitzicht op de Brouwers- en Herengracht. Het historische appartement is verdeeld over de derde- en zolderverdieping en biedt ruimte aan eigentijds wonen.

Indeling
De woning bevindt zich in een hoekhuis met drie appartementen en een huisartsenpraktijk op de begane grond.

Begane grond:
De woning is te bereiken via de bordestrap aan de Binnen Wieringerstraat en het (redelijk steile en smalle) gemeenschappelijke trappenhuis. Berging in Souterrain.

Derde verdieping:
Entree, ruime lichte woonkamer van circa 36 m². Veel ramen, balken in het zicht, schouw en uitzicht op de gracht. Werk- annex eetkamer van 10 m². Compacte moderne keuken met opstelplaats voor vaatwasser en koelkast. Moderne badkamer met inloopdouche, handdoek-radiator en wastafel. Berging heeft aansluiting voor wasmachine en droger. Separaat toilet.

Zolderverdieping:
Riante slaapkamer van ongeveer 30 m²met wastafel. Zicht op originele kapconstructie. Vliering te bereiken met vlizotrap. Knusse slaapkamer van 8 m² met ruime inloopkast.

Bijzonderheden:
Het trappenhuis naar de zolderverdieping wordt gedeeld met de onderburen. Het huis heeft steile trappen en is daardoor niet geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Huisdieren zijn niet toegestaan. Verhuur aan twee werkende woningdelers (geen studenten) is bespreekbaar. Gebruik als B&B is niet toegestaan.

Locatie:
Schitterend gelegen, op loopafstand van het Amsterdam Centraal station, horeca, markten, winkels, en alle andere gezelligheid en charme van de Jordaan.
Betaald parkeren middels vergunningstelsel.

Spacious and light three bedroom familyhome. On the two upper floors in a characteristic canal house.

Would you like to live in this listed canal house (built in 1744) full of period features? In the centre of the lovely Jordaan area. Close to Amsterdam Central Station, Noordermarkt, etcetera. Street parking (paid or with permit).

Please contact us via email huren@hendrickdekeyser.nl or call us +31 20-5210630.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).