Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Zutphen
Adres: Broederenkerkplein 21 7201 JP ZUTPHEN
Vraagprijs: € 745.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 260 m2
Oppervlakte perceel: 255 m2

Prachtig Rijksmonument met stadstuin en binnenplaats. Het huis bevat elementen uit circa 1300 en een voorgevel daterend uit late 13e of begin 14e eeuw.

Zutphen is een mooi stadje aan de IJssel. In het centrum staat dit monumentale huis met stadstuin. Het pand ademt historie en is modern. Dikke muren, een fresco en een waterput in de (wijn)kelder, gaan samen met dubbele beglazing, vloerverwarming en moderne keukenapparatuur. Een tweede ingang maakt het huis zeer geschikt voor een praktijk, kantoor of bed & breakfast. Wilt u zich op woongebied onderscheiden? Een bezichtiging is echt de moeite waard.

Indeling:
Begane grond: entree, grote hal met leemstuc wand en fraaie eeuwen oude stenen vloer en trap naar de tongewelfde kelder met originele waterput. Uitstekend te gebruiken als hobbyruimte en opslag voor proviand en wijn.
Grote woonkeuken met natuurstenen plavuizen en vloerverwarming, hoge ramen aan de voor en aan de achterzijde en openslaande deuren naar de tuin. De keuken is van hout, voorzien van Belgisch hardstenen blad en inbouwapparatuur (5 pits fornuis, afzuigkap, afwasmachine, koelkast, oven, druk stoomoven en bordenwarmer).
Via de hal is de binnenplaats, de tuin en het achterhuis te bereiken. Het achterhuis bestaat uit de bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en droger, toilet en een prachtige kamer met beschilderde moerbalken, kinderbinten, restanten van een eeuwenoude muur versiering en de schouw met houtkachel. Van hieruit is weer zicht op de tuin.

1e Verdieping: Overloop, grote zitkamer in het voorhuis, met 16-eeuwse houten trap naar de 2e verdieping. De zitkamer heeft een houten vloer, een leemstuc wand, een openhaard en openslaande deuren naar het balkon (met hele dag zon). In het achterhuis bevindt zich een grote slaapkamer met een vide en een badkamer met ligbad, douche, wastafel en separaat toilet.
Middels een vlizotrap is een ruime bergzolder te bereiken.

2e Verdieping: Een overloop met 2 slaapkamers met wastafel. Waarvan een met een douche, toilet en een deur naar het dakterrasje.

3e Verdieping: Zeer ruime zolder te gebruiken als 4e slaapkamer of anderszins.
Aan de zijkant van het huis is een gang die toegang geeft tot de tuin. Daardoor is de kamer in het achterhuis via een separate opgang te gebruiken en eventueel geschikt voor kantoor en/of praktijkruimte. De gang heet een “osendrop”, de middeleeuwse oplossing voor het afvoeren van druipwater van de daken en is uniek in Zutphen.
Het gehele pand is fors gerenoveerd in 2002 en goed onderhouden met behoud van prachtige details zoals een boogvormige doorgang, gotisch venster, beschilderingen, originele balken en metselwerk.

Woonoppervlak: 260 m²
Inhoud: 1122 m³
Kaveloppervlak: 201 m²

Dit unieke rijksmonument is gelegen midden in het centrum van Zutphen en toch op een hele rustige plek. Het ligt op loopafstand van het NS station, de winkels en gezellige terrasjes. Ook openbare voorzieningen zijn in de nabijheid.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).