Enkhuizen

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Enkhuizen
Adres: Breedstraat 40 – 42 1601 KD ENKHUIZEN
Vraagprijs: € 499.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 407 m2
Oppervlakte perceel: 360 m2

Let op! Het betreft hier twee panden.
Het betreft hier een vanaf prijs. Bieden is mogelijk vanaf € 499.000 k.k.

In een van de mooiste straten van Enkhuizen mogen wij u aanbieden, dit prachtige statige Rijks-monumentale pand. Gelegen in het oude maritieme gedeelte, genaamd ’t Suud en is omringd door fraaie Rijks-monumentale panden en dichtbij het 17e eeuwse stadhuis. Het pand bestaat uit een statig woonhuis en daarnaast een kerkzaal. Het heeft een grote tuin op het zonnige westen. Een pand met heel veel mogelijkheden!

Statige entree door middel van hardstenen geveltrap met bordes, prachtige voordeur met deuromlijsting in Lodewijk de XIV stijl met daarachter een imposante hal over de gehele diepte van het pand met verdiepingshoogte op de parterre van maar liefst 3.50 meter. De prachtige marmeren vloer en de gestuukte wanden, plafond met ornamenten en het trappenhuis spreken tot de verbeelding. Aan de voorzijde sfeervolle voorkamer met veel lichtinval door de hoge raampartij.

Op de vensterbanken kunt u heerlijk zitten en genieten van het uitzicht. De ruime achterkamer is voorzien van schouw met stookruimte. Via de aangebouwde serre met openslaande tuindeuren betreed u de heerlijke omsloten en ruime tuin. De hal biedt tevens toegang tot de grote kelder met historische elementen als Delfts blauwe tegels, koekoek-raam, balkenplafond en een stenen gewelf. Verder in de hal zijn vaste kasten, toilet met fonteintje, toegang tot de kerkzaal en aangebouwde woonkeuken welke eenvoudig is ingericht.

1e verdieping: overloop met kastruimte, toilet, toegang tot de grote voorkamer (nu in gebruik als kantoor) met schuiframen, prachtige oude balken met korbelen voorzien van houtsnijwerk (engelen) en pantry. Achterkamer met Franse balkondeuren en roederamen. Toegang tot de badkamer met doucheruimte en wastafel. Vanaf de overloop de trapopgang naar de 2e verdieping: overloop met steektrap naar zolder, verhuisluik, bedstede, kastruimte, toegang tot de ruimte achter de knieschotten, brede houten originele delen op de wand/vloer/plafond, klein dakkapel, wasmachineaansluiting en wasbak. Toegang tot de achterkamer met schuiframen met een formidabel uitzicht over de stad! De voorkamer, ook weer met bedstede en balkenplafond, geeft toegang tot de zolderruimte van de kerkzaal (mezzanino).

Voorzolder met dubbelle ketelopstelling (Remeha Quinta uit 2007), deze verwarmen de complete cv installatie van zowel het woonhuis als de kerk. Toegang tot kamer (thans klusruimte) met raampartij. Grote open zolderruimte met Velux dakraam.

Zolder boven de kerkzaal: open zolderruimte met rond houten palen constructie en luik.
Kerkzaal: via de dubbele deuren komen we in het portaal met links de trapopgang naar het orgel met balkon. De kerkzaal is voorzien van een prachtige hardstenen vloer, gestuukte wanden, houten lambrisering en rond lopend plafond. Het orgel en de preekstoel dateren uit de 18e eeuw. In de achtergevel bevinden zich prachtige grote glas-in- lood ramen met Enkhuizer symbolen als de Drommedaris, de visvangst en de zaaier.

De riante zonnige tuin is heerlijk rustig en heeft een poort naar de steeg die uitkomt op de Nieuwstraat. De stenen berging, metalen schuurtje en openhaardhouthok maken het geheel compleet.

Het woonoppervlakte van het woonhuis is 229,3 m2 en de inhoud is 916,03 m3. Van de kerkzaal is het woonoppervlakte 177,9 m2 en de inhoud hiervan is 1004,56 m3.

Het pand betreft een Rijksmonument en er zijn op basis daarvan diverse fiscale voordelen en lage rente leningen mogelijk. Ook het onderhoud is aftrekbaar in box 1.

Benieuwd of dit uw nieuwe woning wordt? Bel voor een bezichtiging met de Vesting Makelaars op telefoonnummer 0228 712300. Wij laten u dit pand met vele mogelijkheden graag zien!

Vanaf prijs: € 499.000 kosten koper.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).