Tilburg

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Tilburg

Riante, monumentale woning aan de rand van het centrum! Deze officierswoning, behorende tot de voormalige Kromhoutkazerne, maakt het historisch aanzicht van Tilburg compleet. Door de vijf slaapkamers, gigantische woonkamer en royale studiekamer is dit een woning om een leven lang van te genieten. De fraaie art deco stijlkenmerken en hoge raampartijen voeren u terug naar het verleden en de tuin op het zuiden biedt u vele meters aan buitenruimte om in de zomer van te genieten. Het leefoppervlakte van deze woning is overvloedig in een stad die met een flink woningtekort kampt.

De woning ligt in een veilige, residentiële wijk aan de rand van het centrum (1,5 km) waardoor alle gewenste voorzieningen gemakkelijk te voet te bereiken zijn. In uw directe omgeving vindt u verschillende supermarkten, huisartspraktijken, sportscholen, basisscholen, middelbare scholen, restaurants en ga zo maar door! Het Kromhoutpark ligt op 600 meter afstand en met de auto bereikt u de Loonse en Drunense duinen binnen een half uur (28 km). Ook omliggende steden zoals Eindhoven (30 km), ’s-Hertogenbosch (25 km) en Breda (25 km) zijn via de A58 en A59 binnen handbereik.

Woonoppervlakte: 229 m2
Overige inpandige ruimte: 8 m2
Gebouw gebonden buitenruimte: 14 m2
Externe bergruimte: 36 m2
Inhoud woning: 911 m3
Bouwjaar: 1912
Let op: woning is gedateerd en dient gemoderniseerd te worden.

Indeling van de woning:
Begane grond:
U betreedt de woning via de hal. De deur is voorzien van glas in lood art deco en de vloer van oorspronkelijk tegelwerk. De hal biedt u toegang tot de woonkamer, eetkamer en de keuken. De woonkamer met vloerbedekking is gelegen aan de voorzijde van de woning en beschikt over hoge authentieke ramen die voor veel natuurlijk licht zorgen. De hoge tuindeuren aan de achterzijde van de woning, zijn geheel uit glas gemaakt en zorgen daardoor voor nog meer natuurlijk licht. De vloeren in de eetkamer zijn voorzien van tegels en de eetkamer en woonkamer worden gescheiden door de open haard. De vloeren van de open keuken zijn betegeld en ook de wanden zijn voorzien van authentiek betegeling. De keuken beschikt over veel opbergruimte en een afwasmachine. Aan de achterzijde van de keuken bevindt zich de wasmachineaansluiting. De berging die aan de keuken grenst is via de tuin te betreden.

Eerste verdieping:
Op deze verdieping bevinden zich drie slaapkamers, een badkamer en toiletruimte. De overloop biedt toegang tot iedere ruimte. De slaapkamer aan de achterzijde van de woning is voorzien van vloerbedekking, beschikt over veel kastruimte, grote raampartijen en geeft toegang tot de badkamer. Aan de voorzijde van de woning bevinden zich twee slaapkamers. De grootste slaapkamer grenst aan het balkon en de balkondeuren met grote raampartijen zorgen voor veel natuurlijk licht. De vloeren zijn voorzien van vloerbedekking. Grenzend aan de grootste slaapkamer bevindt zich de derde slaapkamer. De muren in deze kamer zijn afgewerkt met hout. De badkamer beschikt over witte betegeling, een aparte, douche, bad en wastafel. Grenzend aan de badkamer bevind zich een toiletruimte.

Tweede verdieping:
De overloop biedt toegang tot een toiletruimte, twee slaapkamers en een zesde kamer. Deze grote kamer heeft vele gebruiksmogelijkheden, opbergruimte en biedt u toegang tot het tweede balkon. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de vierde en aan de voorzijde de vijfde slaapkamer. Beide kamers beschikken over een fonteintje.

Buiten:
Op de begane grond bevindt zich de riante tuin op het zuiden die u via de eetkamer betreedt. De tuin is deels betegeld en deels voorzien van kale grond waardoor hij nog geheel naar eigen smaak kan worden ingericht. Op de eerste verdieping bevindt zich het eerste balkon dat uitzicht biedt op de andere fraaie woningen in de straat en voorzien is van een authentieke omheining. Op de tweede verdieping bevindt zich het tweede balkon dat uitzicht biedt op de overige tuinen in de straat. Bovendien beschikt de woning over een garage en twee parkeerplekken.

De bijzonderheden van deze woning:
– Monumentale, officierswoning
– Art deco details
– Veel leefoppervlakte
– Grote tuin
– Nabij het centrum
– Geschikt voor hogere middenklasse en vrije, zelfstandige beroepen
– Recente renovaties: geluidswerende ramen en kozijnen aan de voorzijde met ventilatiesystemen
– Garage en berging
– CV: Radson

Adres: Bredaseweg 292 5038 NN TILBURG
Vraagprijs: € 524.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1912
Ligging: aan drukke weg, in centrum
Oppervlakte: 229 m2
Oppervlakte perceel: 344 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).