Zaltbommel

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Zaltbommel
Adres: Boschstraat 66
Vraagprijs: € 539.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1750
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 200 m²

In het historische centrum op korte afstand van het stadskasteel en stadspark staat deze uiterst sfeervolle 18e eeuwse stadswoning met tuitgevel en een zonovergoten tuin op het zuidwesten met schuur. Ideaal voor mensen die alle voorzieningen om de hoek willen hebben zonder er overlast van te ondervinden.

Voorkamer met klassieke pui, lange monumentale gang met toegang tot de tuin, woonkamer, woonkeuken, bijkeuken en toilet op de begane grond.
Overloop met daaraan drie slaapkamers en een compleet ingerichte badkamer op de eerste verdieping.
Voorzolder annex werkruimte met toegang tot het dakterras en een vierde slaapkamer
op de tweede verdieping.

Gemeentelijk monument

Bruto-inhoud woning: 750 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 200 m²
Perceeloppervlak: 203 m²
Bouwperiode: Midden 18e eeuw

Indeling begane grond:
Achter de voordeur met bovenlicht bevindt zich de glazen entree die toegang biedt tot de voorkamer. Hier zijn brede planken vloerdelen en er is een hoog gestukadoord plafond met fraaie lijsten en ornament. Een authentieke 78-ruits glaspui scheidt de voorkamer van de zitkamer. In de glaspui kunnen twee ramen worden geopend en er is een paneeldeur die leidt naar de achtergelegen gang met originele tegellambrisering. De zitkamer heeft dubbele deuren die leiden naar de tuingerichte woonkeuken. De gemetselde keuken met onder de schouw een vijfpits gasfornuis biedt toegang tot de tuin op het zuidwesten. Aan de keuken grenst een praktische bijkeuken met een aanrecht en de wasmachine- en drogeraansluitingen. Hier bevindt zich eveneens het toilet.

Indeling eerste verdieping:
Vanaf de overloop is toegang tot de woningbrede slaapkamer aan de achterzijde. Er is een witgeschilderd balkenplafond, grenen vloerdelen en een vaste kastenwand. Vanuit deze kamer is een prachtig zicht op de tuin en het stadskasteel. Aan de voorzijde zijn twee gelijkwaardige slaapkamers. Alle slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten. De inpandige badkamer is weliswaar gedateerd, maar compleet met douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet.

Indeling tweede verdieping:
Onder de geïsoleerde kap bevindt zich aan de voorzijde een grote vierde slaapkamer en aan de achterzijde een voorzolder annex werkkamer met toegang tot het zonnige dakterras.

Bijzonderheden:
Deze authentieke, historische stadswoning ademt de sfeer van weleer uit door het behoud van originele elementen, zoals schuiframen met roedeverdeling, hoge balken- en stucwerkplafonds, paneeldeuren, tegel- en plankenvloeren, antieke tegellambrisering in de gang en in het trappenhuis, gebruik van originele monumentenkleuren binnen- en buitenshuis. De tuin is een oase van rust en groen met aan weerszijden historische tuinmuren en aan de achterzijde een schuur over de gehele breedte van het perceel. Er is een groot hardhouten zonneterras met een met druivenranken omgroeide pergola. Langs het paadje naar de schuur is een verhoogde border.
De woning is gelegen aan één van de winkelstraten van het historische centrum van Zaltbommel. Aan de voorzijde levendig en aan de achterzijde verrassend stil en in het groen. Op loopafstand bevinden zich diverse horecagelegenheden, het theater en een keur aan leuke winkels en boetiekjes. Zelfs het station is op loopafstand gelegen en de autosnelweg A2 is in enkele autominuten bereikbaar. Zoekt u een met zorg onderhouden stadswoning met maar liefst 7 kamers én een heerlijke stadstuin? Kom dan kijken en laat u verrassen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).