Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Zutphen
Adres: Boompjeswal 15
Vraagprijs: € 495.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1890
Ligging: aan park, aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 196 m²

In het centrum van de historische stad Zutphen gelegen goed onderhouden, fraai herenhuis met tuin. Het gaat hier om een gemeentelijk Monument in classicistische stijl, bouwjaar 1890.

Indeling: entree, glazen vestibule met marmeren vloer, woonkamer (voormalige en suite) met schuifdeuren naar de serre, 2 originele schouwen waarvan 1 met openhaard, echte vensterbanken, glas in lood ramen, originele stucplafonds en een mooi lichte parketvloer.
Eenvoudige, maar zeer charmante, handgemaakte massief houten keuken met granito aanrechtblad, stoer gasfornuis met oven en een afwasmachine en deur naar de achterhal met toegang tot de tuin. De stadstuin is gelegen op het westen en heeft in de zomer middag- en avondzon.

Souterrain: gang met deur naar de tuin, marmeren vloer, toilet voorzien van Iznik tegels, wasmachineruimte, studeerkamer met een schouw en er is een hobbyruimte/inpandige berging.

1e Verdieping: overloop, 2 slaapkamers (voorheen 3 kamers) met houten vloeren, de kamer aan de achterzijde heeft openslaande deuren naar het balkon. De badkamer is voorzien van een ligbad, toilet, wastafel en zwart/witte tegels.

2e Verdieping: overloop, slaapkamer met vaste kasten en een grote vrij in te delen ruimte bijvoorbeeld voor een atelier, werkruimte of 4e slaapkamer.

C.v. ketel uit 2016
Gedeeltelijk dubbel glas
Woonoppervlak: 196 m²
Inhoud: 664 m³
Kaveloppervlak: 104 m²

De zonnige tuin is te bereiken via het souterrain en de keuken. De Boompjeswal ligt tegen het hart van het centrum aan. Alles is op loopafstand en er is voldoende parkeermogelijkheid in de buurt. Aan de overzijde van de straat is het “Boompjeswal park”. Een absoluut rustige plek om te wonen en toch in het centrum van de stad. Het huis ligt aan de zijde van de Boompjeswal waar in principe geen autoverkeer langs komt.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).