Heerde

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Heerde
Adres: Bonenburgerlaan 90 8181 HJ HEERDE
Vraagprijs: € 980.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1896
Ligging: aan water, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 361 m2
Oppervlakte perceel: 4280 m2

Karakteristiek vrijstaande Villa “Huize Zwanestein”.
Op een van de mooiste locaties van Heerde vindt u dit juweel, een prachtige rijksmonumentale villa van rond 1900 in een neo-renaissancestijl met invloeden van de chaletstijl. De zeer veel authentieke details voeren u terug naar een andere tijdbeleving. Deze werkelijk prachtige villa is gelegen aan de rand van het dorp Heerde op een riant perceel groot 4.280 m². Wanneer u vanuit de oostzijde het dorp Heerde benadert ziet u bij de kanaalbrug de prachtige toren van deze villa verschijnen.

De villa is van origine gebouwd rond 1900 en de vele authentieke details zijn bewaard gebleven. Recent is de gehele woning onder architectuur en in samenspraak met de monumentencommissie geheel gemoderniseerd. De karakteristieke uitstraling is behouden en er zijn diverse moderne elementen toegevoegd om een groot wooncomfort te bereiken. De woning is zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde volledig geschilderd.

Het bijbehorende terrein is voorzien van een prachtige toegangspoort gevolgd door een fraaie oprit en een fraai aangelegde siertuin met gazon en fruitboomgaard. De tuin beschikt over meerdere terrassen vanwaar u kunt genieten van rust, ruimte en natuur.

Bij de woning behoren 2 vrijstaande bijgebouwen:
– Koetshuis (± 4.50 x 5.60 meter)
– Vrijstaand houten bijgebouw, voorzien van zonnepanelen op de zuidzijde en panelen ten behoeve van de zonneboiler (± 13.00 x 5.30 meter)

De keuken, de badkamer, het toilet op de eerste verdieping en de inloopkast zijn voorzien van vloerverwarming. De woning beschikt over infrarood verwarmingselementen in de badkamer, het toilet op de 1ste verdieping en slaapkamers(behalve ouderslaapkamer)

Indeling Woonhuis:
Begane grond: entree met vestibule – royale ontvangsthal v.v. prachtige tegelvloer en schouw – kantoor- /werkkamer – ruime woonkamer, kamer en suite, met prachtige serre, oppervlakte ± 65 m² – woonkeuken met authentieke fraaie servieskast, pomp en modern keukenblok gecombineerd met alle moderne inbouwapparatuur (o.a. kookplaat, koelkast, vriezer, vaatwasser en afzuigkap) – tussenhal – bijkeuken – modern toilet met fonteintje. De woonkamer is voorzien van een houten vloer, originele en suite deuren met glas in lood, hoge plafonds en twee marmeren schouwen. De serre beschikt over openslaande deuren naar de tuin.

Souterrain: De gehele woning is onderkelderd (± 110 m²). De kelder is verdeeld in diverse ruimtes o.a. stookruimte met C.V.-opstelling + boiler.

1ste Verdieping: te bereiken middels een fraaie bordes trap – ruime overloop – drie ruime slaapkamers – royale badkamer v.v. inloop douche en dubbele wastafel – separaat toilet. De ouderslaapkamer is v.v. balkon, fraaie schouw en inloopkast. Twee slaapkamers zijn voorzien van een Frans balkon.

2de verdieping: overloop – torenkamer, vanwaar u een zeer fraai uitzicht heeft over de Kerkdijk en het Apeldoorns kanaal – slaapkamer met vaste kast – berg zolder, eventueel geschikt voor het inbouwen van meerdere slaapkamers

Extra informatie:
Woonoppervlakte ± 361 m²
Inhoud ± 1.650 m³
Overige inpandige ruimte ± 115 m²

Schitterende ligging aan de rand van het dorp Heerde!
Prachtige rijksmonumentale Villa, uniek object!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).