Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Boerensteeg 9 1012 CC AMSTERDAM
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1896
Ligging: in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 160 m2
Oppervlakte perceel: 83 m2

HET ULTIEME BOERENBUITENLEVEN IN HARTJE AMSTERDAM
Deze uitzonderlijke stadsboerderij ligt als een oase verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad, in de gouden driehoek: Dam, Nieuwmarkt en De Oude Kerk. Via een beveiligde toegangspoort aan Kloveniersburgwal en Bethaniënstraat komt u op een afgesloten gezellige binnenplaats die met omwonenden wordt gedeeld. Ontsnap voor even aan het dynamische leven in de stad of ervaar de heilzame stilte na een dag hard werken.

Dit geheel gerenoveerde gemeentelijke monument is afgelopen jaren onder architectuur (Prins Kentie Amsterdam) gerestaureerd, opnieuw ingedeeld en afgewerkt voor maximaal woongenot. Met gebruik van duurzame en hoogwaardige materialen is een zeer moderne en comfortabele woning met een eigentijdse indeling gerealiseerd, waarbij de authenticiteit en oorspronkelijkheid van de stadboerderij nog geheel intact is.

De woning is bouwkundig net zo solide als de investering. Honderden jaren heeft laten zien dat dit object werkelijk tijdloos is. In 1896 nog een stadsboerderij met vee en boerenleven en nu een luxe stadsvilla. Door de dikke muren, het dubbel glas, eikenhouten vloeren, fenomenale wenteltrap, keuken met marmeren blad, authentieke details en het algehele hoge afwerkingsniveau koopt u een huis zonder zorgen.

INDELING
Aan de gracht van de Kloveniersburgwal treedt u deze kloeke en bijzondere woning binnen via het beveiligde toegangshek. De stadsboerderij is gelegen tussen de omringende bebouwing aan de binnenplaats. Bij binnenkomst een kleine vestibule met toilet en inbouwkasten die leidt naar de centrale woonkamer. Bij binnenkomst overziet u een geweldig grote ruimte die aanvoelt als een heus loft! Karakteristiek zijn de raampartijen en het grote luik achter de piano dat leidt naar de binnenplaats.

BEGANE GROND
Vanuit de woonkamer is via de indrukwekkende designtrap toegang tot verschillende ruimten en tussenruimten. Op het laagste niveau vindt u de bioscoopkamer. Een niveau hoger een werk(studeer)kamer of een nog af te sluiten extra slaapkamer. Dan volgt achtereenvolgens: de woonkamer zelf (begane grond) een podium of tussenverdieping met boekenkast, de keuken met podium en de verdieping daarboven met slaapvertrekken en badkamer met waskamer.

VERDIEPING
De grote master bedroom is voorzien van een ruim balkon met een smeedijzeren hek. De kamer ensuite is te gebruiken als inloopkast of extra slaapkamer. Via een trap op deze verdieping heeft u via het elektrisch schuivende daklicht toegang het dak.

BIJZONDERHEDEN
– Eigen grond
– Gemeentelijk monument
– Unieke buitenruimte in de stad
– Beveiligde toegangspoort
– Architectenbureau Prins Kentie Amsterdam
– Hoogwaardig afwerkingsniveau
– Zeer goed onderhouden
– Gerenoveerd in 2000 en 2015/2016
– Nieuwe fundering
– Isolatievormen: volledig geïsoleerd, dakisolatie, dubbel glas, eco-bouw, muurisolatie, vloerisolatie
– Verwarmingsinstallatie cv-ketel
– Alarmsysteem

INTERESSE?
Neem contact met ons op, wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).