Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam

De meest gefotografeerde panden op de Bloemgracht in hartje Jordaan, zijn deze bijzondere 17de-eeuwse drielinghuizen ‘de Steeman, de Landman en de Seeman’. Het middelste huis, ‘de Landman’, met prachtige (gedeelde) groene achtertuin en balkon is na funderingsherstel en duurzaamheidsmaatregelen te huur.

Indeling:
Begane Grond:
U valt met de deur in huis in de dubbel hoge voorkamer (circa 13 m²) met zwart witte tegelvloer, schoorsteen (niet functioneel), glas in lood en balkenplafond. Onder de eiken spiltrap bevindt zich het toilet.

Een paar treden lager ligt de romantische eetkamer (ongeveer 18 m²) met toegang naar de compacte keuken (circa 3,5 m², elektrisch koken) en directe toegang naar het eigen terras en naar de groene (met de twee buurpanden gedeelde) binnentuin (ongeveer 125 m²). Een oase in het hart van de stad!

Insteek:
Via de spiltrap bereikt u de insteek (18 m²) met historische schouw en toegang tot het balkon (circa 3,5 m²) met uitzicht op de tuin. Glas-in-lood pui met zicht op de dubbel hoge voorkamer.

Eerste verdieping:
Overloop met vaste inbouwkasten, moderne badkamer (ongeveer 4 m²) met inloopdouche, wastafel en tweede toilet. Aan de grachtzijde een slaapkamer (ongeveer 10,8 m²) en aan de tuinzijde een slaapkamer (circa 12,5 m²).

Tweede verdieping:
Twee ruime slaapkamers (ongeveer 15 en 10 m²) en op de overloop de wasmachine aansluiting. De bergzolder is bereikbaar via een trapladder.

Bijzonderheden:
Het huis komt beschikbaar na funderingsherstel. Er zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen toegepast in de woning zoals zonnecollectoren en een warmtepomp. De begane grond is voorzien van vloerverwarming, de rest van de woning met radiatoren. Door de vele niveauverschillen niet geschikt voor mindervaliden of kleine kinderen. Huisdieren zijn niet toegestaan. Met ruime (gedeelde) tuin en balkon.

Locatie:
Gelegen in de Jordaan in hartje centrum Amsterdam. Dicht in de buurt van de Westertoren en de gezellige Noordermarkt met haar weekmarkten en horeca/restaurants. Goed bereikbaar per openbaar vervoer en op ongeveer 20 loopminuten van station Amsterdam Centraal. Betaald parkeren of met parkeervergunning (wachttijd).

De woning is niet geschikt voor woningdelers.

Oppervlakte: circa 120 m².
Huur: € 3.200,- (exclusief g/w/e en glasverzekering).

Adres: Bloemgracht 89 1016 KH AMSTERDAM
Huurprijs: € 3.200
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Stadscentrum en in een woonwijk
Oppervlakte: 120 m2

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).