Niekerk

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Niekerk

Charmant & monumentaal woonhuis in de dorpskern van Niekerk gelegen op een mooi perceel van 1.067 m² naast de oude kerk (12de eeuws). Het huis is een combinatie van een statige notabelen behuizing uit 1864 en een woonboerderij. Het voorhuis ademt nog de sfeer van vroeger met veel fraaie stijlkenmerken uit de bouwperiode, het achterhuis biedt nog een zee aan ruimte met daarbij nog een grote schuurruimte en atelier/ werkruimte in ‘de deel’ . Het huis is de afgelopen jaren fasegewijs verbouwd, gemoderniseerd, goed onderhouden en met liefde bewoond.

Indeling: voorname entree aan de voorzijde met dubbele deuren, fraaie karakteristieke hal met doorgang naar de voorkamer aan de linkerzijde. Deze voorkamer is circa 21 m² en goed te gebruiken als werkkamer of woonkamer. Achterin deze kamer drie diepe originele ingebouwde kasten met dubbele deuren, één van deze kasten is nog intact als bedstee. Aan de rechterzijde van de hal een tweede voorkamer van van circa 19 m² met een achterkamer van circa 15 m², beide kamers zijn met elkaar verbonden middels ‘en suite’ schuifdeuren. Ook deze voorkamer is te gebruiken als woonkamer, de achterkamer is nu in gebruik als slaapkamer maar is ook zeer geschikt als eetkamer. Deze kamer heeft ruimte voor een grote eettafel en een directe doorgang naar de achtergelegen keuken.

Als u vanuit de hal in het voorhuis door loopt komt u in de gang met trapopgang naar boven, een deur naar de kelder, een zijdeur naar buiten (naar het terras aan de zijkant van het huis) achterin de gang de toegang tot de badkamer en de deur naar de keuken. In het achterhuis vindt u een sfeervolle woon/eetkeuken. De woonkeuken is dé centrale plek in huis en is circa 20 m² groot. De keuken is uitgerust met een aantal losse eenheden waarin een robuust 6-pits rvs-fornuis met brede oven en vaatwasser. In de keuken is ook nog plaats voor een eettafel naast de openhaard. Via de keuken komt u in de hal van de zij-entree. Achter de keuken vindt u de bijkeuken.
In het achterhuis -op de begane grond- heeft u verder de beschikking over een ruime badkamer met twee vertrekken die in elkaar over lopen. Het eerste is een kleedruimte met wastafel, in de tweede vindt u een inloopdouche, toilet en hoekligbad.

Via de bijkeuken komt u in ‘de deel’ : een grote schuurruimte van ongeveer 45 m², daarnaast is een mooie werkruimte gebouwd van circa 22 m². Deze multifunctionele ruimte heeft een eigen achteringang met halletje, een pantry en een toilet.

Verdieping: overloop, 3 slaapkamers een werkkamer en zolderbergruimte. Aan de voorzijde van het huis een sfeervolle slaapkamer met gerenoveerde dakkapel (boven de entree) circa 10 m², zijkamer van circa 9 m², achter gelegen kamer van 12 m² met doorloop naar de aangrenzende werkkamer van circa 10 m². De slaapkamers hebben allemaal een eigen wastafel. Via de werkkamer kunt u nog naar de zolderberging boven de schuur.

De tuin is rondom en een groene oase met verschillende ‘segmenten’. Voor het huis staan twee monumentale oude bomen, naast het huis een lange eigen oprit. In de achtertuin een heerlijk zitje onder een kleine ‘kapschuur’/ overkapping, verder nog een houten tuinberging.

Omgeving en ligging:
Het dorp Niekerk is gelegen in het coulissenlandschap Westerkwartier, vlakbij Zuidhorn en op korte afstand van zowel Groningen als Drachten. Het dorp biedt op loopafstand o.a. een supermarkt, slager, huisartsen, kapper, fysiotherapeut, kinderopvang, speelzaal, basisschool, kerk, wandelpark, dorpsgarage, zwembad, sporthal, voetbalvelden, ijsbaan, manege en diverse winkels. NS-station Zuidhorn ligt op 12 fietsminuten en 5 autominuten. Stad Groningen 15 minuten per auto.

Bijzonderheden:
– bouwjaar rond 1864, modernisering en renovatie in fasen de afgelopen jaren;
– woonoppervlak circa 200m² (exclusief inpandige schuur van 45m²);
– perceeloppervlak 1.067 m² (optisch en feitelijk meer grond in gebruik)
– inhoud circa 750 m³;
– mooie beschutte ligging in het groen maar ook in de dorpskom;
– verwarming middels cv-combiketel HR Remeha uit 2011;
– deels geïsoleerd, deels dubbele beglazing en voorzetramen (voor monumentaal glas);

Adres: Bloemersmastraat 2 9822 AC NIEKERK
Vraagprijs: € 449.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1864
Ligging: in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 200 m2
Oppervlakte perceel: 1067 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).