Siegerswoude

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Siegerswoude
Adres: Binnenwei 53 9248 KV SIEGERSWOUDE
Vraagprijs: € 419.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1906-1930
Ligging: open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 107 m2
Oppervlakte perceel: 2422 m2

Heerlijk wonen in een karaktervol woonhuis en in een schitterende omgeving! Dit prachtige pand heeft een totale oppervlakte van circa 278 m² en is al sinds jaar en dag in gebruik als gezellig (bruin) café. Het achtergelegen woonhuis is in 1996 aangebouwd en heeft een oppervlakte van circa 107 m². Het pand staat op een ruim perceel van 2.422 m² eigen grond. Deze exclusieve factoren (groot perceel, ruimte in het pand en het prachtige aanzicht) maken het mogelijk om deze volledig te gebruiken als woonhuis en/of de functie wonen-/werken.

Het pand is gelegen aan de rand van het dorp Siegerswoude, midden in een populair toeristisch gebied waar zowel campinggasten alsook dagjesmensen voorbij komen. Het pand is in 2019 buitenom op fraaie wijze gerenoveerd, waarbij onder meer het rieten dak voor een groot deel is vervangen. Er is een ruim parkeerterrein en een royaal terrein aan de achterzijde van de woning aanwezig.

Locatie:
Het horecapand is gesitueerd op het kruispunt tussen Siegerswoude, Bakkeveen en (in iets mindere mate) Frieschepalen. Juist op dit kruispunt is veel verkeer, zowel woon- en werkverkeer alsook verkeer van toeristen. In deze prachtige omgeving zijn veel campings aanwezig, hetgeen de omgeving tot een levendig geheel maakt.

Indeling:
– Woning: het woonhuis beschikt op de begane grond over een woonkamer met open keuken van totaal circa 47 m² en een badkamer van circa 7 m². Op de verdieping zijn 2 slaapkamers aanwezig met een oppervlakte van circa 12 m² en 16 m². Voorts is de woning voorzien van een parkeerkelder.
-Horecaruimte: het café heeft op de begane grond een oppervlakte van circa 101 m² en is voorzien van een karakteristieke bar, een podium en een nette toiletgroep. Daarnaast beschikt het in de kelderruimte over een keuken en een bergruimte. Op de verdieping is een ruime bergzolder aanwezig. Het zonneterras is gelegen op het zuiden aan de voorzijde van het pand.

Vraagprijs:
€ 419.000,00 k.k.

Bestemming:
Het bestemmingsplan geeft aan dat de bestemming/functie horeca tot categorie 3 van toepassing is. Dit houdt in dat er binnen de huidige functie mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld een snackbar, zaalverhuur, discotheek en een (eet)café.

Bijzonderheden:
– In 2018 is het rieten dak vervangen.
– cv-ketels café en woonhuis zijn respectievelijk van bouwjaar 2020 en 2017.
– het woonhuis is gesplitst van het café en is los van het café in gebruik te nemen.

Aanvaarding:
In overleg.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).