Poppenwier

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Poppenwier

Genieten van ultieme rust en de beeldschone Friese natuur. Kom binnenkijken bij dit prachtige huis in het hartverwarmende Poppenwier.

Dit schattige huisje is een monument en staat in de autovrije kern van het dorp. Met een karakterisitieke uitstraling en wilde bloementuin is dit huisje voor menig toerist in de zomer een showstopper. Aan de achterzijde van de woning is het uitzicht op de landerijen elk seizoen even schilderachtig. Maar vooral in de zomer is het genieten van het zonnige terras. Met een boek en een drankje in de hangmat waan je je hier als god in Frankrijk.

Sla de deuren open en haal de natuur binnen
Op de begane grond vind je de woonkamer met openslaande deuren naar het terras waar je een uniek uitzicht hebt over de landerijen. Ook vind je op de begane grond het toilet, de keuken, een bijkeuken (washok) en de badkamer met douche.

Slaap in stilte
Op de eerste verdieping vind je grenzend aan de overloop twee knusse slaapkamers. Hier zie je de oude details van het monument goed terug aan de oude staldeur en de houten balken. Achter één van de slaapkamers bevindt zich ook nog een opbergruimte met vliering.

Achter het huis is een fijne tuin op het zuiden met vrij uitzicht en veel privacy waar je heerlijk van de seizoenen kunt genieten.

Poppenwier
Poppenwier is een pittoresk terpdorpje in de Lege Geaën. Een aaneenschakeling van kleine dorpjes en ligt landelijk in het hart van Friesland in de gemeente Súdwest-Fryslân. Poppenwier ligt aan het water van de Oudvaart. In de haven is er plek voor een bootje, je vaart zo de Friese wateren op! Ondanks het kleine aantal inwoners, ongeveer 200, kent het dorp een rijk verenigingsleven. Er is elk seizoen en voor iedereen wel iets te doen. Waar een klein dorp wel niet groot in kan zijn!

Centrale ligging
De belangrijkste plekken zijn met de auto goed te bereiken. Zo zijn Sneek, Heerenveen en Leeuwarden op minder dan een half uur rijden. Ook zit je zo op de snelweg!

Adres: Binnenbuorren 7 9013 CB POPPENWIER
Vraagprijs: € 175.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1880
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 85 m2
Oppervlakte perceel: 137 m2

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).